fbpx
NaslovnicaCrna GoraPozvali Adžića da podnese ostavku

Pozvali Adžića da podnese ostavku

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora pozvala je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da podnese ostavku jer, kako su kazali, svoju funkciju ne obavlja u skladu sa zakonima i Ustavom, čime direktno utiče na rezultate izbornog procesa.

Demokrate su navele da bi registrovanje brojnih nepravilnosti u Podgorici, kao i činjenica da u nekim drugih opštinama vlada haotična situacija tokom lokalnih izbora, za sobom trebala da povuče određene sankcije Adžiću.

“Pometnja i opšti haos unutar MUP-a pokazatelj je da taj državni organ ne funkcioniše onako kako bi trebao ili funkcioniše u interesu pojedinaca i određenih struktura”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te stranke su kazali da je Adžić u profesionalnoj i moralnoj obavezi da narodu objasni kako su birački spiskovi došli u vlasništvo određenih pojedinaca.

“Pogotovo u Podgorici, izborni dan je u lošem duhu i institucionalnom haosu, jer je ogroman broj građana, prethodno bez bilo kakvog obavještenja, upisan na nova biračka mjesta”, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali, dostupni sajtovi kao i brojevi telefona nijesu u funkciji, što znači da je sistem u blokadi.

“Ovim putem pozivamo ministra Adžića da podnese neopozivu ostavku, jer svoju funkciju ne obavlja u skladu sa zakonima i Ustavom Crne Gore, čime direktno utiče na rezultate izbornog procesa”, navele su Demokrate.

Demokrate smatraju da postoji mogućnost da je cjelokupna opstrukcija namjerna i u interesu političke strukture kao i određenih centara moći kojima i sam ministar pripada.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...