fbpx
NaslovnicaCrna GoraPoslanici 6. marta ponovo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi

Poslanici 6. marta ponovo o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi

Podgorica, (MINA) – Poslanici crnogorskog parlamenta ponovo će 6. marta, na sjednici na Cetinju, raspravljati o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Kako je saopšteno iz Skupštine, predsjednica parlamenta Danijela Đurović zakazala je prvu sjednicu prvog redovnog proljećnjeg zasijedanja u ovoj godini, koja će se održati u Skupštini Prijestonice.

Poslanici će raspravljati i o potvrđivanju izmjena multilateralnog sporazuma o Uspostavljanju zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja.

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o potvrđivanju sporazuma izmedu Vlade Crne Gore i vijeća Ministara Bosne i Hercegovine o izgradnji međudržavnog mosta preko Tare, kao i između crnogorske i Vlade Koreje o ekonomskoj saradnji.

Skupština je krajem decembra prošle godine usvojila izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, uključujući amandmane kojima je predviđeno da, ukoliko nadležna izborna komisija ne objavi konačne rezultate izbora u roku od 60 dana od njihovog održavanja, aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta mandat prestaje po sili zakona.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je početkom januara vratio Zakon na ponovno odlučivanje, navodeći da bi se njegovoim stupanjem na snagu moglo otvoriti više bitnih pravnih pitanja i nedoumica povodom očuvanja preostalog jedinstva pravnog poretka, ustavnosti i zakonitost.

Đukanović je konstatovao da bi se istovremeno grubo zašlo u pravni prostor i izbornu materiju opšteg pravnog akta sistemskog karaktera i značaja – Zakona o izboru odbornika i poslanika, koji ne može biti izmijenjen i dopunjen bez podrške kvalifikovane dvotrećinske većine poslanika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...