fbpx
NaslovnicaGlavna vijestNacrt temeljnog ugovora suprotan sekularnom karakteru države

Nacrt temeljnog ugovora suprotan sekularnom karakteru države

Podgorica, (MINA) – Nacrt temeljnog ugovora između crnogorske Vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji je danas objavljen u medijima, u mnogim elementima je suprotan sekularnom karakteru države, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Šef medijskog tima SDP-a Mirko Stanić ocijenio je da je temeljni ugovor pun istorijskih neistina i falsifikata, kao i da po mnogo čemu svrstava SPC iznad ostalih vjerskih zajednica, ali i iznad Ustava i cijelog niza zakona Crne Gore.

“Apsolutno je neprihvatljivo potpisivanje Temeljnog ugovora, u trenutku kad Vlada premijera Zdravka Krivokapića broji posljednje sate svog mandata i kad je izgubila povjerenje 85 odsto poslanika”, istakao je Stanić.

On je kazao da Krivokapić i njemu lojalni ministri izazivaju nestabilnost države pokušavajući da tako ozbiljno pitanje na brzinu potpišu zarad, kako je ocijenio, dobijanja par jeftinih političkih poena.

“Ovakav nacrt ugovora su sa pravom krili od građana Crne Gore, ali i poslanika, jer ne postoji šansa da bi dobio većinu u ovoj formi”, kazao je Stanić.

Iz te partije su pozvali sve da odustanu od, kako je kazao Stanić, tog opasnog i, po državu i građane, štetnog posla “jer fotelje Krivokapića, Jakova Milatovića ili Vesne Bratić nijesu vrijedne izazivanja međuvjerskih i međunacionalnih nemira sa dugoročno štetnim posljedicama po sve građane”.

“Samo na taj način će pokazati da nijesu spremni da baš po svaku cijenu brane svoje fotelje, u koje su, iz potpune anonimnosti i bez ikakvog legitimiteta, zasjeli prije 14 mjeseci”, rekao je Stanić.
Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...