fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaMemorandum o saradnji korak ka afirmaciji EU integracija

Memorandum o saradnji korak ka afirmaciji EU integracija

Podgorica, (MINA) – Memorandum o saradnji, čiji su potpisnici Građanski pokret URA, savez građana Civis, Socijalistička narodna partija i manjinske stranke, važan je korak ka afirmaciji procesa evropskih integracija, saopšteno je iz Civisa.

Iz Civisa su ocijenili da Memorandum, kako su rekli, stavlja tačku na period ćutanja i beskrajnog tavorenja, a otvara vrata dijalogu, kao apsolutnoj neophodnosti i primarnoj vrijednosti demokratskog djelovanja.

“Bez dijaloga smo okovani nepovjerenjem, koje vodi u opštedruštvenu regresiju i ubija nadu u progres i pomirenje. Dijalog ne znači da će ono što je decenijama skrivano, pljačkano i ubijano ostati nekažnjeno”, smatraju u Civisu.

Oni su naveli da je Memorandum od izuzetnog značaja zato što okuplja građanske strukture i manjine, podstičući na taj način evropske vrijednosti kao i multietnički i multivjerski sklad.

Kako su dodali, afirmacija građanskih vrijednosti je korak naprijed ka demokratizaciji društva, afirmaciji Ustava i integraciji manjina u društveno-političke procese.

“Odbacujući brzoplete i politikantske spekulacije o suštini Memoranduma, javnost podsjećamo da se Civis, od osnivanja, zalaže za građansku Crnu Goru u kojoj ima mjesta za sve narode i vjeroispovijesti”, rekli su iz Civisa.

Oni su poručili da različitosti razumiju kao prednost koja će, kroz afirmaciju Memoranduma i saradnju njegovih potpisnika, donijeti korist svim građanima.

“Cijenimo da će Memorandum podržati svi koji su za ekonomski razvoj, demokratiju, evropski put i vladavinu prava u Crnoj Gori”, naveli su iz Civisa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...