fbpx
NaslovnicaCrna GoraMašković: Sjednica Skupštine Glavnog grada danas morala biti održana

Mašković: Sjednica Skupštine Glavnog grada danas morala biti održana

Podgorica, (MINA) – Sjednica Skupštine Glavnog grada, koja je danas ponovo odgođena, morala je biti održana, jer Poslovnik ne predviđa mogućnost ponovnog odlaganja, saopštile su Socijaldemokrate (SD).

Predsjednik Kluba odbornika Soscijaldemokrata i Liberalne partije u Skupštini Glavnog grada, Miloš Mašković, poručio je da trgovina funkcijama rezultira gaženjem Poslovnika Skupštine Glavnog grada.

“Poslovnik ne predviđa mogućnost odlaganja već jednom odložene sjednice. Danas je sjednica morala biti održana i moralo se konstatovati da ni danas ne postoji kvorum za rad“, naveo je Mašković u saopštenju.

Kako je kazao, ponovno odlaganje već jednom odložene sjednice zatražio je „nepostojeći“ Posebni Klub odbornika.

„Da bi jedan takav zahtjev bio pravno prihvatljiv, Skupština prvo mora konstatovati postojanje tog Kluba, a to se nije dogodilo jer nije bilo kvoruma za rad“, dodao je Mašković.

On je istakao da trgovina funkcijama ne smije rezultirati kršenjem Poslovnika i uvođenjem anarhije u Skupštinu Glavnog grada.

„Sa druge strane, zbog narušenih odnosa unutar koalicije na vlasti kojoj je trgovina funcijama jedini zajednički imenitelj, najviše trpe građani koji svjedoče vrjednosnom posrnuću i urušavanju kvaiteta usluga koje se pružaju od strane “oslobođene” gradske uprave u mnogim segmentima u poslednjih godinu dana“, naveo je Mašković.

On je zaključio da odgovornost za posrnuće nije samo na Pokretu Evropa sad i odbjeglim odbornicima, već na svakom konstituentu vladajuće većine pojedinačno.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...