fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBečić: Memorandum o saradnji ne isključuje saradnju sa DPS-om

Bečić: Memorandum o saradnji ne isključuje saradnju sa DPS-om

Podgorica, (MINA) – Memorandum o saradnji između Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije i manjinskih stranaka ima nekoliko otvorenih pitanja, i ne isključuje prekompoziciju vlasti sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), ocijenio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Upitan kako gleda na to što Demokrate nijesu inicijalno uključene u priču o Memorandunu, Bečić je odgovorio da sadržina Memoranduma za tu stranku nije sporna.

“Ipak, jeste sporno što nemamo odgovor na neka pitanja”, rekao je Bečić za Televiziju Crne Gore.

On je istakao da Demokrate isključuju mogućnost prekompozicije vlasti sa DPS-om, ali da, kako je rekao, neke kolege nijesu dale jasan odgovor.

“Na to su se nadovezali intervjui visokih funkcionera pojedinih partija parlamentarne većine za strane medije, kao i izjava predsjednika DPS-a koji tvrdi da su oni pregovarali sa dijelom parlamentarne većine” rekao je Bečić.

Na pitanje da li vjeruje da je došlo do tih pregovora, Bečić je odgovorio da “nije njegovo da misli”, već je na istraživačkim novinarima da to pitanje istraže.

Kako prenosi portal RTCG, on je rekao da se u sporazumu koji je potpisao sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i vicepremijerom Dritanom Abazovićem nakon parlamentarnih izbora jače se brane evropske i evroatlantske integracije države.

“U Memorandumu ima značajan broj pitanja koja su u sporazumu, a u kojima imate jasan stav”, istakao je Bečić.

On je poručio da vjeruje da se niko neće usuditi da prekraja izbornu volju građana.

Kako je naveo, nedvoljno jaka veza između vlade i parlamentarne većine dovela do manjka rezultata.

“Zbog takvog odnosa i rezultata greške su na obje strane i ima prostora za unapređenje. Rekonstrukcija vlade je bila odlična prilika za sagledavanje stvari i da se pojedinačno ocijeni rad svakog njenog člana”, kazao je Bečić.

On je rekao da je i dalje za rekonstrukciju, koja je, kako je istakao, imala najveću podršku poslanika od početka rada aktuelne vlade.

“Ali najmanji politički subjekt u vlasti bio je istrajan da to odbije, a kasnije je i Demokratski front odustao od tog modela”, rekao je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije