fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitički ambijent za bolji život građana, a ne za prepucavanja

Politički ambijent za bolji život građana, a ne za prepucavanja

Podgorica, (MINA) – Liberalna partija (LP) stvara politički ambijent u kojem će se potencirati briga za stvarne životne potrebe građana, a ne predizborna politička prepucavanja, poručili su iz te partije.

Iz LP su kazali da će sa pažnjom i odgovornošću u narednim sedmicama iznijeti politički program uoči predstojećih lokalnih i parlamentarnih izbora.

“Iako se naš politički subjektivitet i identitet u odnosu na ostale stranke u Crnoj Gori jasno i lako prepoznaje, nastojaćemo da u predizbornoj kampanji građanima prenesemo poruku sa što konkretnijim idejama i rješenjima”, naveli su iz te partije.

Oni su poručili da žele da doprinesu stvaranju političkog ambijenta u kojem će se u većoj mjeri potencirati briga za stvarne životne potrebe građana za razliku od uobičajenog predizbornog političkog prepucavanja.

Iz LP-a su pozvali građane da odgovorno i racionalno uključe u izborni proces jer će, kako su dodali, od toga učešća u mnogo čemu zavisiti budući raspored političkih snaga u državnoj ali i lokalnim skupštinama.

“Svjedoci smo, nažalost, i sve veće ekspanzije političkog primitivizma, kao i stalnih pokušaja dijela političke scene Crne Gore da nas vrate u devedesete godine prošlog vijeka”, kazali su iz LP-a.

Prema njihovim riječima, zapaljiva retorika, nacionalizam i radikalizacija političkih zahtjeva se pojavljuju kao sredstva koja mogu nanijeti ozbiljnu i dugoročnu štetu društvu.

LP je apelovao na političke aktere i medije da se uzdrže od emitovanja bilo kakvih neodgovornih političkih poruka jer bi time samo mogli izazvati nove probleme.

“Moramo biti svjesni da je Crna Gora zemlja svih nas i da smo jedni drugima najvažniji i najbliži, ma što nas politički razdvajalo ili spajalo”, poručili su iz te partije.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...