fbpx
NaslovnicaCrna GoraPES: Abazović shvata da se bliži kraj njegovoj anarhiji

PES: Abazović shvata da se bliži kraj njegovoj anarhiji

Podgorica, (MINA) – Napadi odlazećeg premijera Dritana Abazovića na mandatara i budućeg predsjednika Vlade posljedica su spoznaje da se bliži kraj njegovoj anarhiji i nekontrolisanoj vlasti, kazali su iz Pokreta Evropa sad (PES).

Abazović je ranije danas kazao da mandatar Milojko Spajić ne vodi iskreno pregovore o formiranju vlade
i da planira da podigne milijardu EUR da bi dijelili plate i penzije.

Iz PES-a su kazali da je Abazović, “nakon što je srušio tridesetoavgustovsku većinu i postao premijer zahvaljujući Demokratskoj partiji socijalista, državu gurnuo u institucionalnu provaliju i rekordne budžetske rashode, koji se mjere stotinama miliona EUR”.

“Nazadovanje u evropskim integracijama, rasulo u sektoru bezbjednosti, te zloupotreba državnih resursa u svrhu kreiranja lažnih afera su nasljeđe Abazovića koje će uskoro biti prošlost”, poručili su iz PES-a.

Kako su naveli, brojne strane investicije, brzo članstvo u Evropskoj uniji, Zakon o porijeklu imovine i ostala obećanja Abazovića pred formiranje manjinske Vlade, najbolje svjedoče koliko ozbiljnosti posjeduje i koliko riječ vrijedi premijeru u tehničkom mandatu.

Iz PES-a su kazali da će Abazović ostati upamćen po tome što je iznevjerio sve koje je stigao.

“Umjesto da je ostao upamćen kao političar koji afirmiše demokratske principe i gradi mostove, Abazović će biti upamćen po tome što je iznevjerio sve koga je stigao na domaćoj i međunarodnoj sceni”, rekli su iz PES-a.

Oni su istakli da tehnički mandat i Vlada sa izglasanim nepovjerenjem ne mogu trajati u nedogled, iako je, kako su naveli, Abazović upravo to umislio.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućnost slavila protiv Sutjeske

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u POdgorici nikšićku Sutjesku 84:77,...