fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpravdana odluka da Crna Gora bude članica NATO-a

Opravdana odluka da Crna Gora bude članica NATO-a

Podgorica, (MINA) – Period od dvije godine je dovoljan da se opravda odluka da Crna Gora bude članica NATO-a, a važno je da ona nastavi da bude pozitivan činilac rješavanja otvorenih problema u regionu, ocijenio je bivši ministar spoljnih poslova, Branko Lukovac.

On je danas, na Građanskom satu koji je organizovao Centar za demokratsku tranziciju (CDT), kazao da su za vrijeme dok je bio na funkciji vodili najširu akciju za referendum o nezavisnosti Crne Gore sa ciljem da ona bude dio evropskih i evroatlantskih integracija.

„Bila je i podjela u Crnoj Gori između ta dva bloka za nezavisnost i bloka za održanje državne zajednice. Kod najvažnijih svjetskih činilaca, Amerike, Rusije i Evropske unije (EU), tražili smo na neki način podršku za pravo na demokratsko opredjeljenje građana“, rekao je Lukovac.

On je, kako prenosi PR centar, kazao da nijedna država socijalističke orjentacije, koja je pretendovala da bude članica EU, nije ušla u tu zajednicu, a da prethodno nije postala dio NATO-a.

Lukovac je rekao da se iznose podaci sa zvaničnih adresa da je došlo do jačanja povjerenja za ulaganje u Crnu Goru i da su ulaganja iz zemalja članica NATO-a dvostruko veća u prošloj u odnosu na 2017. godinu.

„Crna Gora je postala dio procesa razmatranja svih bezbjednosnih rizika u NATO strukturama. Tako da je ona aktivni učesnik sa najmoćnijim dijelom međunarodne organizacije koja se bavi sigurnošću i zaštitom. Naši ljudi u odbrani se već obučavaju u najboljim centrima, dobija se i tehnička podrška“, naveo je Lukovac.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

policija, danilovgrad, seksualno uznemiravanje

Uhapšen osumnjičeni za nedozvoljene polne radnje

Podgorica, (MINA) – Službenici danilovgradske policije uhapsili su M.V. (76) osumnjičenog za nedozvoljene polne...