fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Želimo dodatno produbljivanje odnosa sa Velikom Britanijom

Milatović: Želimo dodatno produbljivanje odnosa sa Velikom Britanijom

Podgorica, (MINA) – Crna Gora doživljava Veliku Britaniju kao jednog od najbliskijih partnera, sa kojim želi dodatno produbljivanje veza, kazao je crnogorski predsjednik Jakov Milatović na sastanku sa britanskim ministrom vanjskih poslova Džejmsom Kleverlijem.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Milatović se danas sastao sa Kleverlijem u okviru posjete Ujedinjenom Kraljevstvu.

Milatović je rekao da Crna Gora želi dodatno produbljivanje veza sa Velikom Britanijom, i ocijenio da bi zaključivanje Sporazuma o trgovini i partnerstvu dalo dodatan podsticaj u tom cilju.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je ponosna na snažno savezništvo sa Velikom Britanijom koje je izgrađeno u okviru NATO saveza, kao i odličnu bilateralnu saradnju.

„Crna Gora cijeni doprinos britanskih partnera demokratskim i strukturnim reformama u našoj zemlji, posebno u dijelu koji se tiče unaprjeđenja vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala“, poručio je Milatović.

On je ocijenio da euroatlantsko savezništvo predstavlja ključnu dimenziju za razvoj saradnje dvije države i na drugim nivoima.

Milatović je rekao da cijeni to što London nastavlja da pruža podršku reformskim procesima u Crnoj Gori.

On je zahvalio na ulozi koju Velika Britanija ima kada je u pitanju stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

“Ulazak Crne Gore u EU bio bi pozitivan signal i za ostale države Zapadnog Balkana da je proces proširenja živ, ali i značajan doprinos stabilnosti regiona, u čemu Ujedinjeno Kraljevstvo ima izuzetno značajnu ulogu“ kazao je Milatović.

Sagovornici su, kako se navodi, razgovarali i o aktuelnim geopolitičkim izazovima, dešavanjima na Bliskom Istoku i ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Milatović je informisao Kleverlija da se Crna Gora pridružila Zajedničkoj deklaraciji G7 o bezbjednosnim garancijama Ukrajini, usvojenoj na marginama NATO samita u Viljnusu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...