fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović priredio svečanu večeru u čast Fon der Lajen

Milatović priredio svečanu večeru u čast Fon der Lajen

Podgorica, (MINA) – Inicijativa “Zajednička platforma za Crnu Goru u EU!“ može biti važan podsticaj za postizanje snažnog političkog konsenzusa oko ubrzanja evropskih integracija Crne Gore, ocijenio je crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

Milatović je na društvenoj mreži X objavio da je večeras domaćin radne večere povodom posjete predsjednice Evropske komisije (EK) Ursule fon der Lajen.

On je kazao da su ubrzanje evropskog puta Crne Gore i unaprjeđenje saradnje sa EU teme o kojima će razgovarati, sa fokusom na ispunjavanju neophodnih reformi u tom cilju.

“Vjerujem da “Zajednička platforma za Crnu Goru u EU!“ koju sam inicirao može biti važan podsticaj za postizanje snažnog političkog konsenzusa oko ubrzanja evropskih integracija naše zemlje”, ocijenio je Milatović.

Fon der Lajen, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori u okviru regionalne posjete Zapadnom Balkanu, sastaće se sjutra sa Milatovićem u Vili Gorica.

Nakon sastanka biće održana zajednička konferencija za novinare Fon der Lajen i Milatovića.

Kako je najavljeno, planiran je i susret Fon der Lajen sa predsjednikom Vlade koji u tom trenutku bude na funkciji, nakon čega će ona posjetiti elektroprenosni objekat u Podgorici, koji je dio Transbalkanskog koridora za prenos električne energije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...