fbpx
NaslovnicaCrna GoraMicotakis: EU mora vrednovati rezultate Crne Gore

Micotakis: EU mora vrednovati rezultate Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Evropska unija (EU) mora vrednovati nesporne rezultate Crne Gore i na njih adekvatno odgovoriti, poručio je grčki premijer Kirjakos Micotakis na sastanku sa crnogorskim kolegom Milojkom Spajićem koji boravi u radnoj posjeti Atini.

Micotakis je, kako je saopšteno iz Spajićevog kabineta, kazao da je Crna Gora svijetla tačka na Zapadnom Balkanu.

„EU mora vrednovati vaše nesporne rezultate i na njih adekvatno odgovoriti. Za kratko vrijeme učinili ste znatno više od ostalih zemalja u tom procesu“, rekao je Micotakis.

Na sastanku, tokom koga je ekonomska saradnja bila jedna od najvažnijih tema, ocijenjeno je da je jačanje saobraćajne povezanosti obostrani prioritet i da je, u tom kontekstu, potrebno intenzivno raditi.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora ima potencijal da se još snažnije brendira kao investiciona destinacija i da je potrebno bliže sarađivati sa postojećim investitorima, koji su najbolji ambasadori u tom smislu.

Micotakis je kazao da su grčki privrednici, nakon izlaska iz krize, još više zainteresovani za učešće na međunarodnim tenderima i direktne investicije na Zapadnom Balkanu, čije prilike dobro poznaju.

Iz Spajićevog kabineta je saopšteno da će biti upriličena posjeta Micotakisa Crnoj Gori sa privrednom delegacijom, u cilju razgovora o potencijalnim investicijama i dinamiziranju ekonomske razmjene.

Spajić je, kako se navodi u saopštenju, Micotakisa upoznao sa aktivnostima Vlade na planu reformi.

On je kazao da se u posljednjih pola godine pozicija Crne Gore bitno promijenila u korist izvjesne evropske perspektive.

„Iskoristićemo momentum zvaničnog Brisela, ali i država članica da intenziviramo pregovore i proces učlanjenja dovedemo u završnu fazu“, poručio je Spajić.

U saopštenju se navodi da Crna Gora i Grčka dijele zajedničke interese i da je pravi trenutak da se snažnije povežu, kako bi sve potencijale stavile u službu zajedničkog razvoja, posebno u oblastima saobraćaja, pomorstva, turizma i poljoprivrede.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...