fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS: Marić da kaže da li je put u Beograd plaćen iz...

DPS: Marić da kaže da li je put u Beograd plaćen iz državnog budžeta

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je generalnog sekretara Vlade Borisa Marića da saopšti da li je put javnih funkcionera, koji su prisustvovali utakmici Srbija – Crna Gora u Beogradu, plaćen iz državnog budžeta.

Iz DPS-a su kazali da je, poslije brojne delegacije vladinih službenika koji su sjednicu Skupštine Ujedinjenih nacija iskoristili za sopstvenu ekskurziju po Njujorku, crnogorskim funkcionerima utakmica poslužila za novi grupni izlet, ovoga puta u Beograd.

Oni su naveli da su, osim premijera Dritana Abazovića, utakmici prisustvovali i ministri unutrašnjih poslova, pravde i finansija, Filip Adžić, Marko Kovač i Aleksandar Damjanović, kao i ministar bez portfelja Zoran Miljanić.

Na utakmici su, kako su kazali iz DPS-a, bili i generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Mileta Radovanić, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Vuk Kadić i direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema Vladimir Čađenović.

“Kada znamo da povratna karta, komercijalnim letom na relaciji Podgorica–Beograd košta oko 200 EUR, jasno je koliko je ova zabava odlazećih državnih funkcionera koštala”, kaže se u saopštenju DPS-a.

Oni su upitali Marića da li je put plaćen iz državnog budžeta i koliko je novca poreskih obveznika upotrijebljeno “da bi se ovi, svega željni “momci”, zabavili”.

“Očekujemo da Marić javnosti predoči troškove ekskurzije u Beogradu, i da prestane da ignoriše pravo građana da znaju gdje se i kako arči njihov novac”, dodaje se u saopštenju DPS-a.

Oni su upitali sve funkcionere, “članove navijačke grupe sa Marakane”, osim što su se lijepo zabavili i družili, za čiju su reprezentaciju navijali.

“Pitanje je retoričko, naravno”, rekli su iz DPS-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije