fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Turska veoma značajna za Crnu Goru

Mandić: Turska veoma značajna za Crnu Goru

Podgorica, (MINA) – Turska ima veliki značaj za Crnu Goru, posebno zbog brojnosti crnogorske iseljeničke zajednice u toj državi koja predstavlja važan most zbližavanja i učvršćivanja veza između dvije zemlje, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

On je razgovarao danas sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori, Barišom Kalkavanom.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Mandić je istakao da kulturno-istorijske veze dva naroda i frekventan politički dijalog na najvišem nivou, obavezuju zemlje da sa velikom posvećenošću i predanošću nastave da unapređuju uzajamne odnose.

“On je konstatovao da Turska ima veliki značaj za Crnu Goru, posebno imajući u vidu brojnost crnogorske iseljeničke zajednice u Turskoj koja predstavlja važan most zbližavanja i učvršćivanja veza između dvije zemlje”, navodi se u saopštenju.

Mandić je rekao da je zadovoljna činjenicom da dinamični privredni odnosi kontinuirano jačaju, ističući da je ekonomska saradnja u usponu.

On je zahvalio na brojnim donacijama i investicijama turskih kompanija u proteklom periodu.

Kako je saopšteno iz Skupštine, sagovornici su razgovarali o parlamentarnoj saradnji i saglasili se da buduća grupa prijateljstva dva parlamenta može značajno doprinijeti snaženju političkih, ekonomskih i društvenih veza.

„Sagovornici su potvrdili kako se dobri odnosi dvije države posebno ogledaju u parlamentarnoj diplomatiji koju, kako su zaključili, treba i dalje podsticati“, kaže se u saopštenju.

Kalkavan je podsjetio da je Crna Gora pružila veliku podršku Turskoj nakon razornog zemljotresa.

On je, kako se navodi, zahvalio na prijemu i Mandiću prenio poziv predsjednika Velike narodne skupštine Turske Numana Kurtulmusa da posjeti Tursku.

Kalkavan je kazao da se bliskost dva naroda potvrđuje i kroz dugotrajnu saradnju dva parlamenta, navodeći da očekuje da će saradnja tokom 28. saziva biti dodatno unaprijeđena.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...