fbpx
NaslovnicaCrna GoraMaksimović za bronzanu medalju, Drašković i Dulović zaustavljeni u trećem kolu

Maksimović za bronzanu medalju, Drašković i Dulović zaustavljeni u trećem kolu

Poreč, (MINA) – Crnogorska karate reprezentativka, Jelena Maksimović boriće se za bronzanu medalju, dok su Nenad Dulović i Ana Drašković nastup na 56. seniorskom Evropskom prvenstvu u Poreču završili u trećem kolu.

Maksimović je na startu takmičenja u kategoriji do 55 kilograma bila slobodna, u drugom kolu pobijedila je Španjolku Karlotu Osorio Fernandez 4:1, dok je u trećem poražena od Ruskinje Ane Černiševe 9:1.

Ruskinja joj je plasmanom u finale omogućila repesaž i nastavak borbe za bronzanu medalju.

U repesažu je savladala je Izraelku Rotem Efroni 5:0 i Makedonku Simonu Zaborsku 1:0 i izborila meč za medalju.

Protivnica u borbi za treće mjesto i odličje, u subotu, biće joj Italijanka Sara Kardin.

“Zadovoljna sam kako sam odradila. Možda je moglo i više protiv Ruskinje. Ponovo se borim za medalju, u subotu očekujte dobru borbu. Daću sve od sebe, nadam se pobjedi i nadam se da ću je ostvariti”, kazala je Maksimović agenciji MINA.

Maksimović će se boriti za svoje drugo evropsko seniorsko odličje, nakon što je bronzana bila i 2014. godine u finskom Tempereu.

Za bronzano odličje u subotu boriće se i Mario Hodžić, u kategoriji do 75 kilograma, protiv Njemca Noa Biča.

Dobar nastup imala je i Ana Drašković u kategoriji do 50 kilograma, ostvarila je dvoje pobjede i bila blizu polufinala.

U prva dva kola pobijedila je Soral Amos iz Izraela 4:1 i Ruskinju Daliju Asadulinu 7:0, a u meču za polufinale poražena je od Ukrajinke Katerine Krive 4:3.

Ukrajinka nije uspjela da se domogne finala, čime je i Drašković ostala bez repesaža.

Bez borbe za medalju ostao je i Nenad Dulović u kategoriji do 67 kilograma.

On je, na startu bio slobodan, u drugom kolu pobijedio je Irca Rorija Kavana 2:0, dok je u trećem poražen od Španca Samija Enakailija 4:3.

Španski karatista, koji je odlučujući poen osvojio u posljednjoj sekundi meča, u narednom kolu doživio je poraz, čime je članu Omladinca zatvorio vrata repesaža.

U debitantskom nastupu na velikim takmičenjima Ognjen Otašević u kategoriji do 60 kilograma poražen je u prvom kolu od od Grka Kristosa-Stefanosa Ksenosa 4:3.

Selektor muškog tima u borbama, Slobodan Vlahović kazao je da je utisak da su crnogorski karatisti mogli i morali bolje.

“Evropsko prvenstvo je ozbiljno takmičenje i u svakom smislu treba biti spreman. Prije svega mentalno, gdje smo najviše i podbacili. Treba imati šampionski karakter, kao Mario Hodžić i boriti se za jednu od medalja na prvenstvu Evrope”, rekao je Vlahović.

Prema njegovim riječima, ostaje žal što se Dulović nije umiješao u borbu za medalju.

“Dulović je uoči šampionata bio u najboljoj formi od naših takmičara. Izgubio je poslije jedne greške, a vodio je cijeli meč. Nadam se da će Hodžić u subotu dati sve od sebe i osvojiti medalju”, kazao je Vlahović.

Uspješne na startu bile su i obje ekipe u borbama.

Muška ekipa, u sastavu Mario Hodžić, Nenad Dulović, Nikola Malović, Predrag Smolović, Balša Miličković i Andrija Fatić, savladala je Belgiju 3:0.

Takmičenje će nastaviti sjutra duelom sa Španijom, koja je bila bolja od Makedonije.

Ženska ekipa, u sastavu Marina Raković, Milena Jovanović, Jelena Maksimović i Dragana Konjević, slavila je protiv Austrije 2:1.

Sjutra je čeka duel protiv Kosova ili Poljske.

U konkurenciji kata, muški tim karate reprezentacije Crne Gore u prvom krugu završio je nastup na 56. seniorskom prvenstvu Evrope u Poreču.

Ekipa u sastavu, Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, za izvođenje kate Kanku šo ocijenjena je sa 22,72 boda i završila kao petoplasirana u grupi.

Nastavak takmičenja izborila su četiri prvoplasirana tima.

Bolji od crnogorskog tima u grupi bili su Španija (25,2), Francuska (23,92), Rusija (23,62) i Slovačka (23,2).

Selektor Jugoslav Bukilić kazao je da se muški tim mogao plasirati u drugo kolo prvenstva, ali da je nekoliko grešaka u toku izvođenja bilo presudno da ne prođu dalje.

“Treba napomenuti da su članovi tima Nikočević i Kočan debitovali na senorskom prvenstvu”, rekao je Bukilić agenciji MINA.

Komentarišući prvi takmičarski dan i pojedinačne nastupe, Bukilić je ocijeno da je Biserka Radulović napravila dobar rezultat.

“Smatram da je u polufinalu odluka sudija mogla biti i drugačija. Za 0,2 boda nije uspjela da se plasira u borbu za medalju. Očekivao sam i da Mijač dođe do polufinala, ali je zaustavljen u drugom kolu”, rekao je Bukilić.

Ocjenjujući generalno nastup kataša, crnogorski selektor rekao je da je zadovoljan prikzanim.

“Takmičari su pokazali napredak, ali za osvajanje medalje moramo još napredovati”, rekao je Bukilić.

Sjutra, trećeg takmičarskog dana na programu su mečevi u borbama ekipno, nadmetaće se i parakaratisti, dok je za 17 sati zakazano svečano otvaranje šampionata.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...