fbpx
NaslovnicaCrna GoraKoprivica: Iniciraću izbor novog Savjeta ASK-a

Koprivica: Iniciraću izbor novog Savjeta ASK-a

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica najavio je da će inicirati izbor novog Savjeta Agencije za sprečavanje koprupcije (ASK) koji bi se, kako je rekao, bavio i odgovornošću direktorice ASK Jelene Perović.

Koprivica je, na društvenoj mreži X, napisao da je nedopustivo da na čelu institucije kakva je ASK ne bude profesionalac, već “partijski poslušnik i eksponent funkcionera, koje je zapravo trebao kontrolisati”.

Kako je kazao, nedopustivo je da neko ko je trebao da se bavi imovinom bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, sa njom komunicira i žali zbog hapšenja njenog vozača upletenog u organizovani kriminal i napade na novinare.

“Umjesto da se bavi konfliktom interesa prilikom odlučivanja Medenice, direktorica ASK-a joj pokazuje servilnost i podržava odluku koju obara Upravni sud kao nezakonitu”, rekao je Koprivica.

On je naveo da je nedopustivo i da neko ko kontroliše zakonitost izbora drugih, po sopstvenim riječima, bude biran političkim namještenjem umjesto javnim konkursom.

Kako je Koprivica rekao, pristrasno i servilno postupanje u brojnim slučajevima do sada, posebno onim koji se tiču imovine i životnog stila šefa bivšeg režima, sada nakon bjelodanih dokaza, postaje sasvim jasno i uverljivo.

“Iniciraću, u skladu sa svojim nadležnostima, da se pokrene izbor novog Savjeta ASK-a, koji bi se, pored ostalog, bavio i odgovornošću aktuelne direktorice”, kazao je Koprivica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...