fbpx
NaslovnicaCrna GoraKonkretni rezultati u poglavljima 23 i 24 zavise od Tužilaštva

Konkretni rezultati u poglavljima 23 i 24 zavise od Tužilaštva

Podgorica, (MINA) – U borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije od početka rada nove Vlade postignut je određeni napredak, ali konkretni rezultati u poglavljima 23 i 24 zavise od rada Tužilaštva, kazao je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Sekulović je razgovarao sa nerezidentnim ambasadorom Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom.

On je saopštio Adamu da su dešavanja u Crnoj Gori posljedica demokratske tranzicije vlasti, ali da Vlada sada, nakon 30 godina građenja jednog sistema, želi i da vodi novu politiku.

„Govoreći o tužilačkim zakonima, Sekulović je naglasio da je od početka rada nove Vlade postignut određeni napredak na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i da konkretni rezultati u poglavljima 23 i 24 zavise od rada Tužilaštva“, navodi se u saopštenju.

Tome bi, kako je rekao Sekulović, mogli doprinijeti tužilački zakoni usklađeni sa preporukama Vencijanske komisije.

Navodi se da je Sekulović kazao Adamu da MUP ne namjerava da mijenja Zakon o crnogorskom državljanstvu, da se radi o malom broju ljudi koji bi potencijalno dobili crnogorsko državljanstvo na osnovu olakšica, i da je trenutno važeća Odluka protivzakonita.

Sekulović je poručio da Crna Gora svoju budućnost veže za Evropsku uniju (EU) i da joj u tom smislu neizmjerno znači podrška Belgije.

„Adam je u susret usvajanju nove metodologije u procesu pristupanja EU, posebno kada je riječ o poglavlju 24, kao noseću i najznačajniju, označio ulogu MUP-a“, kaže se u saopštenju.

Kao bitan element u tom kontekstu, Sekulović je istakao i reorganizaciju policije, stvaranje profesionalnog i posvećenog kadra, koji će odgovoriti bezbjednosnim i svim drugim izazovima.

„Kao ne manje važno, naglasio je neselektivno postupanje MUP-a“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...