fbpx
NaslovnicaCrna GoraJoković: Zadržaćemo poslaničke mandate

Joković: Zadržaćemo poslaničke mandate

Podgorica, (MINA) – Socijalistička narodna partija (SNP) neće vratiti poslaničke mandate koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG), poručio je lider te stranke Vladimir Joković.

Demokratski front (DF) je ranije danas pozvao SNP i Jokovića da se vrate programskim opredjeljenjima ZBCG, ili da vrate mandate toj koaliciji.

Joković je u izjavi za portal Pobjeda rekao da nigdje nije zabilježeno da neko određuje jednoj partiji šta će da uradi sa svojim poslaničkim mandatima.

“Nijesmo još čuli da je jedna partija prepustila mandate drugoj. Koaliciju ZBCG čini više političkih subjekata i svako raspolaže svojim
mandatima”, istakao je Joković.

On je odbacio optužbe DF-a da je SNP pružio ruku Demokratskoj partiji socijalista (DPS) za povratak na vlast.

“Potpuno je netačno da SNP na ovaj način vraća DPS na vlast. Mi o toj partiji ne mijenjamo mišljenje, a da li će DPS dati podršku novoj vladi, to je do njih”, naveo je Joković.

On je kazao da SNP nije iznevjerio volju birača, a to, kako je dodao, najbolje tumači Glavni odbor (GO) SNP-a.

Komentarišući izjavu lidera Građanskog pokreta URA i mandatara Dritana Abazovića da treba brzo dogovoriti sastav nove vlade, on je rekao da je GO SNP-a ovlastio Predsjedništvo stranke da razgovara prvobitno o prioritetima vlade.

Joković je kazao da mu je žao što do sada nije bilo rješenja u okviru 41 poslanika, ali da SNP ne snosi odgovornost za izostanak dogovora.

“Ne želimo da prepustimo bilo kome da upravlja onim što smo dobili tokom dvadesetpetogodišnje borbe”, poručio je Joković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije