fbpx
NaslovnicaCrna GoraGutić: Doprinijećemo da se Vlada što prije formira

Gutić: Doprinijećemo da se Vlada što prije formira

Podgorica, (MINA) – Bošnjačka stranka (BS) nikoga ne ucjenjuje i doprinijeće da Crna Gora što prije dobije odgovornu Vladu, bez obzira na učešće te partije u njoj, saopšteno je iz BS-a.

Kako je kazao potpredsjednik BS Damir Gutić, manjinske partije i manje brojni narodi uvijek su imali odgovoran odnos prema državi i njenim prioritetima.

„Ali, manjinske stranke neće dozvoliti da ih niko marginalizira, jer smatramo da je u interesu građanske i evropske Crne Gore da budemo dio procesa i pokrivamo važna i odgovorna mjesta u državnoj vlasti. Ni manje, niti više od ostalih“, kazao je Gutić.

On je poručio da s indignacijom odbacuju medijske insinuacije i spinove da manjine nekoga ucjenjuju.

Prema riječima Gutića, jasno je da se podmetanjima i medijskim spinovima želi pripisati BS prevelik broj zahtjeva kojima ne može biti udovoljeno, kako bi se bijes javnosti usmjerio ka manjinama, a samim tim sabotirali dogovori o budućoj vladi.

„Znamo ko to radi i šta su im ciljevi“, dodao je Gutić.

On je rekao da se dive kreativnosti autora „besprizornih optužbi“, količini i upornosti da se na osnovu “provjerenih izvora” vodi hajka protiv BS i njenog lidera Ervina Ibrahimovića u velikom broju medija.

„Ali se iznenađujemo da se u mrežu spinova upleo i Javni servis? Medijska hajka sa insinuacijama o navodnim zahtjevima BS i Ibrahimovića u pregovorima o budućoj vladi, kulminirala je juče naslovima kojim se opisuje jedno potpredsjedničko mjesto buduće vlade“, naveo je Gutić.

Pitanje je, kako je dodao, da li iko normalan u zemlji, može pomisliti da se može kreirati jedno takvo potpredsjedničko mjesto sa opisom koji je plasiran u medijima kao navodni zahtjev Ibrahimovića.

„A kamoli da takvo mjesto bude zahtjev u eventualnim razgovorima između (Milojka) Spajića, (Alekse) Bečića, (Ervina) Ibrahimovića“, dodao je Gutić.

Prema njegovim riječima, čudno je, nažalost, da autori tih medijskih natpisa nijesu tražili izjavu ili potvrdu o autentičnosti tvrdnji koje iznose od Spajića, Bečića i Ibrahimovića.

Gutić je kazao da će BS dati doprinos da Crna Gora što prije dobije odgovornu vladu, bez obzira na njihovo učešće u njoj, koja će vratiti Crnu Goru pravim vrijednostima.

„Participacija BS zavisi od dogovora o programskim ciljevima buduće vlade i prioritetima kojima buduća vlada želi biti posvećena, a ne od pozicije više ili manje“, kazao je Gutić.

On je rekao da će BS, kao činilac vlade, insistirati na poboljšanju standarda građana, ravnomjernom regionalnom razvoju, nastavku evropskih integracija, punoj saradnji sa NATO, unapređujući građanski koncept Crne Gore u kojoj će biti potpuno zaštićena manjinska prava, što su, kako je dodao, i obećali građanima.

„Iza nas stoje rezultati i povjerenje građana koje stičemo odgovornim radom, a ne medijskim spinovanjem u kojem nećemo učestvovati“, rekao je Gutić.

On je poručio da će do početka zvaničnih razgovora o formiranju vlade, smatrati svu hajku na BS pokušajem “disciplinovanja” manjinskih naroda.

„I sredstvom za targetiranje njihovih političkih predstavnika koji su pokazali svoju odgovornost prema državi Crnoj Gori i njenim prioritetima“, zaključio je Gutić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije