fbpx
NaslovnicaCrna GoraFurtula i Vuković najbolji

Furtula i Vuković najbolji

Podgorica, (MINA) – Član Nikšića, Danijel Furtula i Marija Vuković iz cetinjskog Lovćena najbolji su atletičari Crne Gore u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Atletskog saveza.

Furtula je u 2019. godini osvojio 18. mjesto u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Dohi sa rezultatom 62,12 metara.

On je ispunio normu za Evropsko prvenstvo u Parizu 2020. godine (norma 63,50m), bio je drugi u bacanju diska na Balkanskom prvenstvu u Pravecu (62,93), dok je osvojio zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope sa novim rekordom (64,15).

Vuković je bila 18. u skoku u vis na Svjetskom prvenstvu u Dohi, osvojila je 13. mjesto na prvenstvu Evrope za seniore u dvorani (189). Bila je srebrna u skoku u vis na prvenstvu Balkana u dvorani.

Furtula i Vuković zbog obaveza na pripremama nijesu prisustvovali ceremoniji proglašenja najboljih.

Najbolji juniori u 2019. godinu su Risto Drobnjak iz bjelopoljskog Jedinstva i Ana Bošković iz mojkovačke Tare, a mlađi juniori Ognjen Vojvodić iz Mornara i članica Tare, Irena Bošković.

Za najbolje pionire proglašeni su članovi beranskog Lima, Ognjen Marsenić i Maša Bubanja i Mare Jablan iz Lovćena.

Upravni odbor je za najboljeg veterana proglasio Lazara Sekulića.

Specijalnim priznanjima za ostvarene rezultate u 2019. godini nagrađeni su Ljiljana Matović, Darko Pešić, Kristina Rakočević, Tomaš Đurović, Slađana Perunović i Edin Erović.

Savez je posebnim priznanjima nagradio i Darinku Đuričković, Amira Papazija i Dragoljuba Koprivicu.

Priznanja za ostvarene rezultate u 2019.godini dobili su i Anabela Mujović, Anđela Đuranović.

Atletski savez Specijalne plakete za doprinos u razvoju i unapređenju atletskog sporta u Crnoj Gori dodijelio je Ministarstvu sporta i mladih, predsjedniku Opštine Berane Dragoslavu Šćekuću, Zoranu Jojiću i kompaniji Aerodromi Crne Gore.

Predsjednik Gojko Banjević kazao je da je 2019. godina bila jedna od uspješnijih za crnogorsku atletiku.

“Sam podatak da su naši atletičari i atletičarke u ovoj godini osvojili 17 medalja na međunarodnim takmičenjima i postavili 78 nacionalnih rekorda, govori o tome. Ti rezultati pokazuju da je naš rad u dobrom pravcu i da je za očekivati da će reprezentacija u narednom vremenu imati još bolju poziciju”, kazao je Banjević.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...