fbpx
NaslovnicaCrna GoraFormirati Vladu koja će biti posvećena ispunjenju evropske agende

Formirati Vladu koja će biti posvećena ispunjenju evropske agende

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori treba formirati Vladu koja će po principima, programu i sastavu biti garant posvećenosti države ispunjenju evropske agende, poručeno je u razgovoru predsjednika Bošnjačke stranke (BS) Ervina Ibrahimovića sa šefom Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom, Vladimirom Bilčikom.

Iz BS-a je saopšteno da je Ibrahimović, sa saradnicima Edinom Dešić i Admirom Šahmanovićem, održao onlajn konfenerenciju sa funkcionerima Evropske narodne partije (EPP) – Bilčikom, sekretarom za međunarodne relacije u okviru EPP-a Patrikom Volerom i direktorom kancelarije Konrad Adenauer-a za Srbiju i Crnu Goru, Jakovom Devčićem.

Tema konferencije, kako su rekli, bila je aktuelna politička situacija u Crnoj Gori.

„U razgovoru je istaknuta snažna podrška evroatlanskim političkim snagama u Crnoj Gori da u što skorijem roku formiraju novu Vladu, koja će po svojim principima, programu i sastavu biti garant posvećenosti Crne Gore ispunjenju evropske agende“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je naglašeno da BS, kao članica EPP i stranka koja je od osnivanja posvećena evroatlanskim integracijama, mora imati važnu ulogu u nastavku EU integracija Crne Gore, u čemu može računati na podršku EPP.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...