fbpx
NaslovnicaCrna GoraDukaj: Milatović nije raspisao izbore u Andrijevici, iako je istekao rok za...

Dukaj: Milatović nije raspisao izbore u Andrijevici, iako je istekao rok za konstituisanje SO

Podgorica, (MINA) – Predsjednik države Jakov Milatović nije danas raspisao izbore u Andrijevici, iako je istekao rok za konstituisanje Skupštine Opštine (SO), kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

On je u objavi na društvenoj mreži X, naveo da je Ministarstvo javne uprave dalo mišljenje lokalnim skupštinama Andrijevice i Budve da rokovi za konstituisanje skupštine teku od momenta objavljivanja konačnih rezultata izbora u Službenom listu.

“Iako su konačni izbori za odbornike u Skupštini Opštine Andrijevica utvrđeni 6.juna, Milatović nije danas raspisao izbore”, rekao je Dukaj.

On je dodao da u tom Vladinom resoru preduzimaju sve mjere iz svoje nadležnosti u cilju pravilne i jednake primjene propisa u svim opštinama.

“Čime obezbjeđujemo pravnu sigurnost, transparentnost, predvidljivost i opravdana očekivanja građana i učesnika izbornog procesa”, rekao je Dukaj.

On, kako je istakao, smatra da je suvišno i nepotrebno dovoditi u pitanje ono što je pravno i objektivno nesporno, a što je jasno regulisano važećim zakonima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije