fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoU KCCG za tri dana urađena 51 operacija

U KCCG za tri dana urađena 51 operacija

Podgorica, (MINA) – U Operacionom bloku Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), za prva tri dana ove sedmice, urađena je 51 operacija, od čega 27 hitnih, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz KCCG-a su kazali da su za prva tri dana ove sedmice urađene 24 redovne operacije.

“Nije istina da se u KCCG rade “samo hitne operacije” niti je istina da se ne rade operacije pacijenata koji imaju maligna oboljenja”, navodi se u saopštenju.

KCCG je, kako su kazali, najavljivao da je moguće da bi, u slučaju promjene epidemiološke situacije, moglo da dođe do reorganizacije rada u smislu da se elektivne operacije rade po medicinskom prioritetu.

Oni su pojasnili da je, u trenutku kada je neka klinika prebukirana COVID pacijentima, nužno obezbijediti izolacione sobe koje ne mogu da dijele sa onima koji nijesu inficirani.

“Nama ne fali ni ljekara ni ostalog osoblja već smo ograničeni brojem soba i kreveta”, kaže se u saopštenju.

Direktor Operacionog bloka, Dragan Šarić, kazao je da su prethodna tri dana njihove sale od sedam do 15 sati pune i da gotovo nema praznog hoda.
Šarić je dodao da su kapaciteti potpuno ispunjeni i da rade bez prestanka.

“KCCG radi punom parom i svim kapacitetima kojim mi raspolažemo i ja sa strane Operacionog bloka to mogu da potvrdim, mi radimo 24 sata, 365 dana u godini, i radimo za sada potpuno ne smetano u skladu sa epidemiološkom situacijom”, rekao je Šarić.

On je kazao da je u ponedjeljak odrađeno pet redovnih i devet hitnih operacija, u utorak sedam redovnih i deset hitnih, a u srijedu 12 redovnih i osam hitnih.

Pacijent Milenko Matović je kazao da je 1. januara došao u KCCG zbog loma skočnog zgloba i da je brzo operisan.

Matović je istakao da nije primijetio da je bilo nekog “zabušavanja” od sestara ili doktora i da je zadovoljan radom KCCG-a.

Pacijentkinja Paška Milovanović je navela da je danas primljena u bolnicu u redovnom roku i da joj je sjutra zakazana operacija.

“Što se tiče osoblja u potpunosti sam zadovoljna počev od sestara, doktora, načelnice sve je kako treba. Desno oko sam operisala u avgustu, sad ću lijevo oko na Očnoj klinici, oftalmologiji”, rekla je Milovanović.

Pacijentkinja Rosa Bojić iz Kolašina je rekla da je došla sam na odjeljenje ORL redovnim putem od doktora opšte prakse iz Kolašina.

“Pacijente ne zanima ni politika, ni ko je čiji, ni ko je ko, ni koga imamo u tim bolnicama oni rade kao konji od jutra do sjutra. I ako njih ne možemo poštovati, onda slobodno ne treba nam ni država ni ništa”, rekla je Bojić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...