fbpx
NaslovnicaCrna GoraSvaki osmi građanin Crne Gore imao koronu

Svaki osmi građanin Crne Gore imao koronu

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, prema podacima Instituta za javno zdravlje (IJZ), od početka epidemije koronavirusom bile zaražene 86.782 osobe, odnosno svaki osmi građanin, piše Dan.

Epidemiolog Instituta za javno zdravlje Marija Božović istakla je u razgovoru za taj lista da je trenutna epidemiološka situacija u državi izuzetno teška i složena.

Ona je kazala da svakodnevni brojevi novooboljelih, ali i umrlih na to upućuju, i poručila da je neophodno podići svijest koliko je važno poštovati mjere.

“Iz IJZ smo više puta istakli da je rješavanje epidemije moguće jedino udruženim snagama kroz adekvatan zajednički odgovor građana, zdravstvenog sistema i ostalih nadležnih službi”, navela je Božović.

Ona je kazala da je proces imunizacije usklađen sa brojem dostupnih doza, i da ne raspolaže podacima koliko ljudi čeka na vakcinu.

Prema riječima Božović, svakoj opštini se distribuira određena količina doza spram procijenjene veličine populacije prioritetnih grupa.

“Očekujemo da će pristizanjem novih doza u narednom periodu taj proces teći kontinuirano, sa povećanim brojem punktova i obučenih timova za vakcinaciju”, rekla je Božović.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...