fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠimun: Ostavka Galića očekivan i odgovoran čin

Šimun: Ostavka Galića očekivan i odgovoran čin

Podgroica, (MINA) – Ostavka direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igora Galića, zbog toga što je na rukovodećoj poziciji u toj zdravstvenoj ustanovi angažovana osoba sa krivotvorenom diplomom, očekivan je i odgovoran čin, ocijenio je ministar zdravlja Vojislav Šimun.

On je najavio da će Ministarstvo zdravlja narednih dana naći adekvatno rješenje za čelnu poziciju u IJZ-u, kako proces rada ni u jednom trenutku ne bi bio doveden u pitanje.

“Ostavka dosadašnjeg direktora IJZ-a Igora Galića, zbog slučaja kojem ovih dana svjedoči cjelokupna crnogoska javnost da je na rukovodećoj poziciji angažovana osoba sa krivotvorenom diplomom, očekivan je, ali svako odgovoran čin”, naveo je Šimun u saopštenju.

Kako je rekao, jasno je da je Galić, kao neko ko se nalazio na vrhu rukovodećeg lanca u IJZ-u, objektivno odgovoran za situaciju koja je ugrozila ugled i renome ustanove.

“Ipak, budući da smo svi svjedoci da je, uprkos propustima, ovakvih primjera u našem društvu jako malo, cijenimo odluku Galića i smatramo da je postupio kao odgovoran i dosljedan rukovodilac”, istakao je Šimun.

On je kazao da iz tog neprimjerenog događaja u IJZ-u svi treba da izvuku pouke.

“Ovo je i opomena da neodgovornost i kršenje propisa, naročito u oblasti zdravstva, mogu dovesti do ozbiljnih posljedica i da svi u okviru svojih nadležnosti treba da se borimo da se ovakve situacije više nikada ne ponove”, rekao je Šimun.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...