fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoSavjet o Šešelju 28. januara

Savjet o Šešelju 28. januara

Podgorica, (MINA) – Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) na sjednici zakazanoj za 28. januar razmatraće da li je prilikom emitovanja programskog sadržaja „Dobro jutro Srbijo“ na televiziji Happy došlo do kršenja Konvencije o prekograničnoj televiziji i Direktive o AVM uslugama, saznaje Pobjeda.

U tom programu je radikalski lider Vojislav Šešelj, gostujući kod voditelja i urednika Milomira Marića, u utorak izrekao besprizorne, šovinističke i mizogine uvrede na račun građanki i građana Cetinja.

Dok su se čekale reakcije nadležnih, slične tvrdnje ponovio je u srijedu u još gorem izdanju, samo što je tada targetirao poslanicu Socijaldemokratske partije (SDP) Draginju Vuksanović-Stanković.

Šešelj se u srijedu ponovo uključio u emisiju i putem telefona je nastavio da saopštava uvrede.

Povod uključenja Šešelja je bila analiza reakcija na njegove stavove saopštene dan ranije u okviru kojih je Cetinjane nazvao saradnicima okupatora.

Ni nakon ponovljenih Šešeljevih ocjena, niko iz crnogorske Vlade zvanično nije reagovao, a putem kablovskih operatera nastavlja da se emituje program Happy televizije bez problema.

Kako je Pobjedi saopšteno iz SAEM, pitanje odnosa prema sadržaju emitovanom na Happy televiziji 4. januara, biće razmatrano na istoj sjednici na kojoj će se razmatrati rok za raspisivanje javnog konkursa za raspodjelu sredstava iz Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija.

Ranije je iz SAEM najavljeno da će odluku o privremenom ukidanju pojedinih televizija iz Srbije, za koje je utvrđeno da su emitovale govor mržnje usmjeren protiv Crne Gore, donijeti kada ustanovi da li su sporni emiteri u posljednje vrijeme nastavili sa prikazivanjem sadržaja suprotno međunarodnim propisima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...