fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoRegionalni vodovod povećava cijene vode

Regionalni vodovod povećava cijene vode

Podgorica, (MINA) – Vlada je dala saglasnost na odluku o povećanju cijena vode iz regionalnog vodovodnog sistema, koju je donio Odbor direktora kompanije Regionalni vodovod Crnogorsko primorje.

Odbor direktora te kompanije odluku je donio na sjednici 18. jula.

Iz Vlade su naveli da je odluka donijeta jer to društvo od 2016. godine nije mijenjalo cijene vode, a kontinuirano raste stopa inflacije u Crnoj Gori.

„U diskusiji je naglašeno da će primjenom novog cjenovnika, u uslovima kontinuirane isporuke vode, prihod Regionalnog vodovoda biti veći za oko 249 hiljada EUR, što će značajno olakšati poslovanje preduzeća“, navodi se u saopštenju Vlade sa današnje sjednice.

Oni su kazali da će uticaj povećanja cijene na krajnje korisnike biti gotovo zanemarljiv, jer će računi za prosječan mjesečni utrošak vode od 20 metara kubnih biti uvećani za 30 centi.

Kako se navodi, odlukom su utvrđene cijene od 0,40 EUR po metru kubnom za kontinuiranju isporuku vode lokalnim vodovodima, 0,56 EUR po metru kubnom za isporuku vode preko šest mjeseci i 0,79 EUR po metru kubnom za isporuku vode od tri do šest mjeseci.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...