fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoIzdali 61 prekršajni nalog zbog pušenja u zatvorenom

Izdali 61 prekršajni nalog zbog pušenja u zatvorenom

Podgorica, (MINA) – Turistička i zdravstveno-sanitarna inspekcija su, u okviru akcije “Duvan”, izdale 61 prekršajni nalog zbog pušenja u zatvorenom, kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Iz UIP-a su naveli da su, u skladu sa predviđenim planom i programom, preduzeli dodatne mjere i koordinisane aktivnosti u kontroli konzumacije duvanskh proizvoda u ugostiteljskim objektima i radnim prostorima.

Oni su rekli da su od 9. do 12. februara, turistička i zdravstveno-sanitarna inspekcija intenzivno kontrolisale primjenu Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u svim opštinama širom Crne Gore.

“Inspektori turističke inspekcije su, u prethodna četiri dana, kontolisali ukupno 177 objekata. U 33 objekta konstatovane su nepravilnosti, usljed čega je izdato 45 prekršajnih naloga u iznosu od 12,5 hiljada EUR”, naveli su iz Uprave.

Oni su dodali da je, u tom periodu, turistička inspekcija podnijela nadležnom sudu tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, pri čemu su donijeta po dva rješenja o zabrani rada ugostiteljskih objekata i zabrani rada ugostiteljskih objekata pečaćenjem.

“U istoj akciji, zdravstveno-sanitarna inspekcija je obišla ukupno 141 objekat (organi lokalne samouprave, privredna društva čiji je osnivač opština ili država, javne obrazovne ustanove, sudovi, Domovi zdravlja, privatne zdravstvene ustanove, Tužilaštvo)”, rekli su iz Uprave.

Oni su naveli da su, tom prilikom, inspektori izdali ukupno 16 prekršajnih naloga u iznosu od 1,7 hiljada EUR.

“Akcijama ovog tipa Uprava za inspekcijske poslove želi da stavi do znanja svim privrednim subjektima da poštovanje Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda nema alternativu”, kaže se u saopštenju.

Iz Uprave su najavili da će i u narednom periodu nastaviti sa tim kontrolama u svim crnogorskim opštinama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije