fbpx
NaslovnicaCrna GoraCEDIS donirao UCG-u deset hiljada EUR

CEDIS donirao UCG-u deset hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) donirao je Univerzitetu Crne Gore (UCG) deset hiljada EUR, povodom obiljževanja 50 godina te visokoobrazovne institucije.

Kako je saopšteno iz CEDIS-a, vršilac dužnosti izvršnog direktora te kompanije Vladimir Ivanović uručio je danas ček vrijedan deset hiljada EUR rektoru UCG-a Vladimiru Božoviću.

Navodi se da je CEDIS donacijom još jednom potvrdio odgovornost prema zajednici u kojoj posluje i doprinio razvoju obrazovnog sistema Crne Gore.

Ivanović je rekao da je cilj donacije CEDIS-a da podrži UCG u obilježavanju značajnog jubileja i doprinese daljem razvoju obrazovanja u državi.

„Ovo je samo jedan od primjera društveno odgovornih aktivnosti koje kompanija sprovodi kako bi podržala zajednicu i obrazovanje. CEDIS kao društveno odgovorana kompanija prisutan je u svim oblastima važnim za crnogorsko društvo“, kazao je Ivanović.

Kako je naveo, naročitu važnost prepoznaju u obrazovnim institucijama gdje se pod nadzorom nastavnog kadra generacijama stvaraju stručnjaci, koji su vodeća snaga razvoja Crne Gore.

„Studenti svojim intelektualnim i kreativnim potencijalima predstavljaju stratešku osnovu razvoja društva, oni su nosioci znanja, ideja i informacija i naša budućnost. Zato će CEDIS kao društveno odgovorna kompanija nastaviti sa podrškom obrazovnom sistemu Crne Gore“, Istakao je Ivanović.

Božović je zahvalio na donaciji i dodao da nije potrebno posebno naglašavati značaj najstarijeg i jedinog državnog Univerziteta za razvoj društva.

“Njegovi alumnisti su decenijama razvijali crnogorska preduzeća, obrazovao je genereacije intelektualaca, bio je i još uvijek je luča naučne i istraživačke misli u Crnoj Gori”, rekao je Božović.

On je dodao da su povodom značajnog jubileja pokrenuli niz aktivnosti kako bi cjelokuponoj javnosti adekvatno predstavili pola vijeka rada Univerziteta.

“Naš glavni fokus usmjeren je ka centralnoj proslavi obilježavanja jubileja- Svečanoj akademiji, koja će biti održana tokom tekućeg mjeseca a na kojoj ćemo okupiti akademsku i privrednu zajednicu, državne institucije, diplomatski kor, kao i partnere iz regiona i šire“, rekao je Božović.

On je istakao da očekujemo više od 400 zvanica i da im zato donacija kompanije CEDIS u mnogome olakašava organizaciju obilježavanja tog značajnog jubileja.

„Ponosan sam na saradnju koju imamo sa CEDIS-om i vjerujem da će ona trajati i ubuduće biti još snažnija ”, istakao je Božović.

Iz UCG-a su kazali da CEDIS od osnivanja izdvaja značajna sredstva za podršku obrazovnom sistemu i da, pored današnje donacije Univerzitetu Crne Gore, snažno podržava mnogobrojne vaspitno-obrazovne institucije širom Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...