fbpx
NaslovnicaCrna GoraDijalog oko Temeljnog ugovora ide ka pozitivnom ishodu

Dijalog oko Temeljnog ugovora ide ka pozitivnom ishodu

Podgorica, (MINA) – Dijalog između Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Crne Gore po pitanju Temeljnog ugovora ide ka pozitivnom i očekivanom ishodu, saopštili su iz Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), navodeći da medijske spekulacije i manipulacije mogu samo nanijeti štetu dijalogu.

Koordinator Pravnog savjeta MCP, Igor Balaban kazao je da je u petak održan redovni sastanak Pravnog savjeta kome su prisustvovali članovi Savjeta, kao i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkopi zahumsko-hercegovački Dimitrije i novoizabrani episkop budimljansko-nikšićki Metodije.

Na sastanku su, kako je naveo, razmatrana tekuća pravna pitanja, uključujući i pitanje Temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore o kome se vodi dijalog među ugovornim stranama sa ciljem da isti što prije bude usaglašen i potpisan.

“Sve medijske spekulacije i manipulacije kojih je bilo i ima napretek mogu samo nanijeti štetu pomenutom dijalogu između Crkve i države koji, po mišljenju Pravnog savjeta, ide ka pozitivnom i očekivanom ishodu”, rekao je Balaban.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...