fbpx
NaslovnicaCrna GoraDelegacija EU: Crna Gora da nastavi stoprocentnu usaglašenost sa našom spoljnom i...

Delegacija EU: Crna Gora da nastavi stoprocentnu usaglašenost sa našom spoljnom i bezbjednosnompolitikom

Podgorica, (MINA) – Crnoj Gori je potrebna proevropska, stabilna, funkcionalna i sposobna vlada koja će zadržati strateški put zemlje ka Evropskoj uniji (EU) i sprovesti reforme iz EU agende kako bi napredovala ka pristupanju, poručili su iz Delegacije EU u Crnoj Gori.

“Očekujemo da će Crna Gora nastaviti da bude stoprocentno usaglašena sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, demonstrirajući posvećenost zemlje strateškom pravcu EU”, saopštili su iz Delegacije Vijestima, odgovarajući na pitanja kako gledaju na moguće formiranje manjinske vlade koju bi iz parlamenta, bez učešća u njoj, podržavala koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

Iz Delegacije su naveli da članstvo u EU ostaje težnja ogromne većine crnogorskih građana.

Kako su istakli, presudno je da sve političke snage rade odgovorno na afirmisanju konsenzusa i napretka u tom pogledu, budući da je, kako kažu, dragocjeno vrijeme već izgubljeno.

“Evropska komisija želi da vidi uspostavljanje stabilne i reformske većine u Skupštini. Ta ista većina mora takođe biti sklona izgranji saveza sa opozicijom i postizanju konsenzusa o ključnim EU reformama”, poručili su iz Delegacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...