fbpx
NaslovnicaCrna GoraČlanstvo u NATO jedan od najznačajnijih stubova crnogorske bezbjednosti

Članstvo u NATO jedan od najznačajnijih stubova crnogorske bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Članstvo u NATO jedan je od najznačajnijih stubova crnogorske bezbjednosti i odbrambene politike, ocijenio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović povodom 75. godišnjice Alijanse.

Ivanović je u video izjavi podsjetio da je prije 75 godina, 4. aprila, potpisan Sjevernoatlantski sporazum, a da Alijansa danas, zahvaljujući politici otvorenih vrata, ima 32 države članice, među kojima je i Crna Gora.

On je kazao da je evroatlanski put Crne Gore podstakao sveukupni razvoj društva, kao i napredak u evropskoj integraciji.

Ivanović smatra da je članstvo u NATO-u učinilo Crnu Goru sigurnijom i bezbjednijom i doprinijelo jačanju stabilnosti regiona.

“Danas je NATO relevantniji nego ikad. NATO članstvo je jedan od najznačajnijih stubova naše bezbjednosti i odbrambene politike, a kao kredibilna članica nastavićemo da sprovodimo sve obaveze iz NATO agende i, u kontunuitetu, jačamo veze i saradnju sa saveznicima i partnerima”, kazao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, vrijednosti koje su održale i osnažile Alijansu proteklih 75 godina, danas su posebno aktuelne.

“Solidarnost i jedinstvo neophodni su u cilju suočavanja sa, sve brojnijim, globalnim izazovima”, poručio je Ivanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...