fbpx
NaslovnicaCrna GoraCEMI: PES-u 23 mandata, koaliciji Zajedno 21

CEMI: PES-u 23 mandata, koaliciji Zajedno 21

Podgorica, (MINA) – Pokret Evropa sad je na parlamentarnim izborima osvojio 25,6 odsto glasova, odnosno 23 mandata, a koalicija Zajedno, okupljena oko Demokratske partije socijalista, 23,8 odsto ili 21 mandat, pokazuju preliminarni rezultati Centra za monitoring i istraživanje na osnovu 99 odsto obrađenog uzorka.

Koalicija Za budućnost Crne Gore osvojila je 14,8 odsto glasova, odnosno 13 mandata, koalicija Demokrata i Građanskog pokreta URA 12,3 odsto ili 11 mandata, a Bošnjačka stranka 6,9 odsto glasova, odnosno šest mandata.

Koaliciju Socijalističke narodne partije i Demosa glasalo je 3,3 odsto birača, pa će u parlamentu imati tri predstavnika.

Albanski forum imaće u Skupštini dva predstavnika, a Albanska alijansa i Hrvatska građanska inicijativa po jednog.

Izborni cenzus nijesu prešle Socijaldemokratska partija, Pokret za promjene, pokret Preokret, Narodna koalicija “Složno i tačka, liste “Pravda za sve” i “Mi možemo”.

Programska direktorka CeMI-ja Ana Nenezić napomenula je da je riječ o preliminarnim rezultatima i da nekoliko lista koje su na granici cenzusa imaju šansu da taj prag pređu, dok neke koje imaju census mogu da izgube taj status.

Prema podacima CeMI-ja, na današnjim parlamentarnim izborima glasalo je 56,6 odsto birača.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...