fbpx
NaslovnicaCrna GoraCDT pokrenuo kampanju Glasaj slobodno

CDT pokrenuo kampanju Glasaj slobodno

Podgorica, (MINA) – Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pokrenuo je kampanju “Glasaj slobodno”, kako bi promovisao neprikosnoveno pravo građana na slobodan politički izbor.

Kako je saopšteno iz te nevladine organizacije (NVO), cilj kampanje je da građane podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju, i da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor.

Iz CDT-a su kazali da promotivnom spotom kampanje podsjećaju da je zakonom zabranjeno korišćenje državne imovine u izborne svrhe.

„Za ovo djelo je zaprijećena kazna zatvora do pet godina“, kazali su iz te NVO.

Na sajtu CDT-a www.izbori2020.cdtmn.org postavljena je aplikacija pomoću koje građani mogu poslati prijave u slučaju da su im ugrožena prava u toku izbornog procesa ili ako su primijetili zloupotrebe.

„Moć je u rukama građana, oni su sami iza glasačkog paravana i tamo slobodni da podrže koga god žele. Glasaj slobodno“, poručili su iz CDT-a.

Najčitanije

PMF i ETF u finalu

Podgorica, (MINA) - Prirodno-matematički i Elektrotehnički fakultet igraće u finalu Meridianbet Studentske lige košarkaša. Prirodno-matematički...