fbpx
NaslovnicaCrna GoraBrajović: Parlament izvor i ušće svakog dijaloga

Brajović: Parlament izvor i ušće svakog dijaloga

Podgorica, (MINA) – Parlament je izvor i ušće svakog dijaloga, koji neće nikada presahnuti, poručio je predsjednik te institucije Ivan Brajović i pozvao sve političke subjekte u Crnoj Gori da razgovaraju jer se, kako je kazao, imaju o čemu dogovoriti.

On je, na skupu povodom obilježavanja Dana parlamentarizma, kazao da taj događaj ne shvata kao svečanost.

„Već kao još jednu priliku da pružim ruku i pozovem na dijalog sve političke subjekte u Crnoj Gori da razgovaramo, jer imamo se što, kako i o čemu dogovoriti“, istakao je Brajović.

Dijalog je, kako je naveo, osnova odnosa među ljudima, demokratijama i državama.

„A nema boljeg i prirodnijeg ambijenta za dijalog od parlamenta, oaze razgovora, pregovora i kompromisa. Želja nam je ista – što bolja i demokratskija Crna Gora u 21. vijeku“, poručio je Brajović.

On je kazao da parlamentarci, predstavnici naroda u najvišem narodnom domu, nose najodgovornije breme budućnosti dijaloga, ali i biljeg uspjeha i neuspjeha. „Ono po čemu će nas istorija pamtiti, osuđivati i veličati“.

„Ali, kao narodni predstavnici svjesni smo da nijedan problem nije skuplji od sreće, zadovoljstva i egzistencije onih ljudi koje predstavljamo – građana Crne Gore. A još više sreće onih koji iz dana u dan stiču pravo glasa, a to su naša djeca – naša briga, naše zadovoljstvo i naša budućnost“, rekao je Brajović.

On je poručio da je „Skupština Crne Gore izvor i ušće svakog dijaloga, koji neće nikada presahnuti“.

„Jer su nas grdna i dobra vremena naučila da smo sami kovači svoje sudbine, i da nikog nemamo – ni bližeg ni prečeg – od sadašnjih i budućih generacija. Jedino njima odgovaramo i jedino njima polažemo račune. Njihova sreća je ogledalo naše istorije“, naveo je Brajović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Pobjeda Bajera u Rimu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena pobijedili su večeras u Rimu ekipu Rome...