fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošnjak: Poštujem odluku SNP-a, Bulajić da zakaže sjednicu

Bošnjak: Poštujem odluku SNP-a, Bulajić da zakaže sjednicu

Podgorica, (MINA) – Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić trebalo bi da zakaže sjednicu kada od mandatara dobije program i sastav vlade, kazala je potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak i dodala da poštuje odluku Socijalističke narodne partije (SNP) da počne pregovore o ulasku o manjinsku vladu.

Ona je, u emisiji Link na Radiju Crne Gore, rekla da vjeruje da nije u pitanju korupcija, već vjerovanje rukovodstava SNP-a da će na taj način pomoći da se izađe iz krize.

Bošnjak je navela da je Pokretu za promjene u manjinskoj vladi nuđeno mjesto ministra prosvjete i još neke funkcije, ali da nijesu htjeli da budu u vladi koju će da podrži nereformisana Demokratska partija socijalista.

Ona je kazala da ne podržava osnivanje manjinske vlade, ali da je to posljedica mnogih grešaka u parlamentarnoj većini u posljednjih godinu i po, prenosi Portal RTCG.

Bošnjak je navela da pravno formalno ne postoji mogućnost da potpredsjednici Skupštine zakazuju sjednice.

“U pravnim aktima, dakle, te mogućnosti nema, ali očekujem od Bulajića da kada dobije od mandatara sastav i program vlade, ipak, zakaže sjednicu, jer istrajavanje na ovome nije dobro”, rekla je Bošnjak.

Ona je poručila da se moraju poštovati Ustav i zakon.

“Nije intencija blokada. U protivnom to bi bila zloupotreba od pojedinca”, navela je Bošnjak.

Ona je dodala da se u takve pravne dileme ulazi jer nijesu donijeti zakon o Skupštini i vladi.

Bošnjak smatra da blokade i protesti nijesu rješenje, jer je, kako je navela, narod toga prezasićen.

“Drugo je bilo kada se borite protiv diktatora, ali sada mislim da tako radikalni potezi nijesu potrebni, jer se to može odraditi i drugačije”, kazala je Bošnjak.

Prema njenim riječima, blokade ne daju rezultat i samo će pojačati tenzije.

“A uz globalno zategnuto stanje i ratno okruženje, to ne idu u prilog, već može dovesti i do eskalacije sukoba i prerasti u nešto što niko ne želi”, poručila je Bošnjak.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije