fbpx
NaslovnicaCrna GoraBjeković: Stati na put učestalom targetiranju, prijetnjama i nasilju

Bjeković: Stati na put učestalom targetiranju, prijetnjama i nasilju

Podgorica, (MINA) – Ombudsman Siniša Bjeković apelovao je da se prijetnje novinarkama M portala, kao i svi takvi prethodni slučajevi, efikasno procesuiraju, ali i da se stane na put učestalom targetiranju i svim vrstima napada na poslenike javne riječi.

Kako je saopšteno iz Institucije Ombudsmana, Bjeković je najoštrije osudio posljednje prijetnje upućene novinarkama M portala.

“Povodom informacije o gnusnim porukama koje su stigle na adresu M portala, Zaštitnik podsjeća da se, pored čestih apela i različitih aktivnosti u borbi protiv seksizma, mizoginije ali i nasilja u društvu uopšteno, i dalje previše često suočavamo sa ugrožavanjem sigurnosti medija”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da nije riječ samo o medijima, već i drugim javnim djelatnicima uključujući advokate, kolumniste, analitičare, predstavnike civilnog društva, političare, nosioce pravosudnih funkcija, tužioce i druge.

“Po ko zna koji put dužni smo ukazati da se principijelno, bez obzira na stavove o uređivačkoj politici bilo kog medija, mora pružiti jedinstvena podrška novinarima u obavljanju njihovog posla, raditi na poboljšanju uslova njihovog rada, a baza svega jesu uslovi za bezbjedan rad”, zaključuje se u saopštenju Bjekovića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...