fbpx
NaslovnicaCrna GoraBila je čast biti na istom putu sa Momirom Bulatovićem 

Bila je čast biti na istom putu sa Momirom Bulatovićem 

Podgorica, (MINA) – Momir Bulatović bio je neumorni borac za istinu, pravdu i solidarnost, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP) i poručili bila je čast biti sa njim na istom putu ka pravednijoj i boljoj Crnoj Gori.

Osnivač SNP-a i bivši predsjednik Crne Gore preminuo je u nedjelju u 63. godini.

„SNP se sa posebnim pijetetom i tugom oprašta od svog osnivača, prvog predsjednika, dobrog, bivšeg predsjednika Crne Gore i Vlade Savezne republike (SR) Jugoslavije. Opraštamo se od neumornog borca za istinu, pravdu i solidarnost“, naveli su iz partije.

Kako su kazali, ta ideja pravde i solidarnosti okupila je desetine hiljada građana, koji su predvođeni Bulatovićem, nastojali da Crna Gora bude zemlja u kojoj će se živjeti časno i dostojanstveno.

„Bila je čast biti na istom putu sa njim, na putu ka pravednijoj i boljoj Crnoj Gori“, istakli su iz SNP-a.

Oni su naveli da je Bulatović bio veliki patriota, koji je u najtežim trenucima za Crnu Goru i SR Jugoslaviju bio stamen i nepokolebljiv.

„Pamtićemo njegovu hrabrost i odlučnost u doba NATO agresije na našu domovinu. Pamtićemo ga kao čovjeka koji se zalagao za dobrobit svih, za boljitak naših porodica“, rekli su iz SNP-a.

Bulatović je, kako su dodali, vjerovao da stabilnost u državi može donijeti samo bratsko pomirenje i povjerenje.

Iz SNP su istakli da je poseban respekt zavređivala težnja Bulatovića da pravda nadvlada nepravdu i da se Crna Gora vrati idealima i principima koje su ustoličili preci.

„Njegovo ime ostaće na najsvjetlijim stranicama istorije našeg naroda, a narod u Crnoj Gori i šire će ga upamtiti kao ljudsku veličinu“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Budućnost slavila protiv Sutjeske

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u POdgorici nikšićku Sutjesku 84:77,...