fbpx
NaslovnicaCrna GoraAir Montenegro posluje po najvišim bezbjednosnim standardima

Air Montenegro posluje po najvišim bezbjednosnim standardima

Podgorica, (MINA – BUSINESS) – Air Montenegro posluje po najvišim bezbjednosnim standardima, pokazala je revizija operativne bezbjednosti Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA).

Iz Air Montenegra su podsjetili da je ta kompanija u avgustu prošle godine postala članica najveće svjetske avio zajednice IATA, i kazali da kompanija, kako bi zadržala mjesto u toj asocijaciji, redovno obnavlja sertifikat i podliježe revizijama IATA-inih tijela, ispunjavajući najviše bezbjednosne standarde koje asocijacija nalaže.

“IOSA predstavlja IATA-in sistem procjene dizajniran za ocjenu operativnog upravljanja i kontrolnih sistema avio kompanije”, objasnili su iz Air Montenegra.

Oni su dadali da članstvo u toj asocijaciji daje mogućnost proširivanja ponude kroz code share i interline ugovore, a sa druge strane nalaže poslovanje po najvišim svjetskim standardima, kako u domenu bezbjednosti, tako i ostalih aspekata.

“Da Air Montenegro svoje operacije obavlja u skladu sa najvišim bezbjednosnim standardima potvrdila je nedavna IOSA-ina revizija koja je uspješnim ocijenila operativnu bezbijednost kompanije”, kazao je izvršni direktor Mark Anžur.

Kako je dodao, i zvanični podaci proizvođača aviona Embraer, pokazuju da je procenat pouzdanosti polijetanja po planu letenja kompanije, sa aspekta tehničke ispravnosti vazduhoplova, oko 99 odsto.

“Što nas svrstava među lidere u svijetu za ovaj tip vazduhoplova”, rekao je Anžur.

Kako se navodi u saopštenju, Air Montenegro će nastaviti da obavlja operacije u skladu sa najvišim međunarodnim standardima, uvijek postavljajući bezbjednost putnika kao apsolutni prioritet.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije