fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović na zasijedanju Generalne skupštine UN

Abazović na zasijedanju Generalne skupštine UN

Podgorica, (MINA) – Premijer i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović imaće u Njujorku, tokom 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN), oko 30 bilateralnih i multilateralnih sastanaka, saopšteno je iz Vlade.

Iz Vlade su naveli da će Abazović učestvovati na radnoj večeri koju za šefove diplomatija država transatlantskih partnera organizuje državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Entoni Blinken.

Kako je najavljeno, Abazović će učestvovati na Godišnjem samitu organizacije Konkordija, kao i Ministarskom sastanku o Samitu o budućnosti.

On će učestvovati na sastanku na visokom nivou o prevenciji, spremnosti i odgovoru na pandemiju, sastanku Grupe prijatelja Alijanse civilizacija, ministarskom sastanku Grupe prijatelja za medijaciju, kao i radnom doručku ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje.

“Predsjednik Vlade učestvovaće na brifingu SB UN na visokom nivou o očuvanju mira i bezbjednosti u Ukrajini, radnom doručku ministara vanjskih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), RCC i ministarskom sastanku Grupe prijatelja za odgovornost u Ukrajini (GoFAAU)”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, Abazović će imati bilateralne susrete sa visokim zvaničnicima zemalja učesnica Ujedinjenih nacija i drugih organizacija.

“Planirano je da se Abazović susretne sa predstavnicima izvršnih vlasti brojnih država, ali i mnogobrojnim iseljenicima na centralnom događaju u SAD”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...