fbpx
NaslovnicaMina SportSjutra start Prvenstva Crne Gore u šahu

Sjutra start Prvenstva Crne Gore u šahu

Podgorica, (MINA) – Prvenstvo Crne Gore u šahu, 74. po redu, zvanično će početi sjutra u podgoričkog Srednjoj medicinskoj školi, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Titulu brani internacionalni majstor Luka Drašković, koji je prošle godine prvi put postao prvak.

Prvi favorit je devetostruki prvak, velemajstor Nikola Đukić.

Drugi po rejtingu je iskusni velemajstor Dragiša Blagojević, dok je treći favorit Drašković, koji je nedavno osvojio svoju drugu velemajstorsku normu.

Prema rejtingu, četvrti favorit je internacionalni majstor Blažo Kalezić, prvak iz 2019. godine, a peti velemajstor Nebojša Nikčević.

Slijedi grupa mladih igrača od kojih šahovska javnost očekuje puno – Aleksandar Tomić, Andrej Šuković, Miloš Pečurica, Božidar Kisić, Dario Alivodić, Milo Pobor i Vuk Miletić imaju motiv više za dokazivanje, a tu su i iskusni internacionalni majstori Predrag Nikač i Bogdan Podlesnik.

“Gotovo 50 učesnika, među kojima i tri dame, nadmetaće se sa prestižni pehar. Velika konkurencija obećava zanimljive borbe narednih devet dana, a pobjednika ćemo saznati 27. februara kada će biti odigrano deveto kolo”, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Turnir se igra po švajcarskom sistemom, sa tempom igra od 90 minuta za 40 poteza, plus 30 minuta uz bonifikaciju od 30 sekundi po potezu.

Organizator prvenstva je Šahovski savez Crne Gore, u saradnji sa Šahovsim klubom Prosvjeta, dok je pokrovitelj takmičenja Uprava za sport i mlade.

Nagradni fond turnira iznosi 4,5 hiljada EUR.

Svečano otvaranje turnira planirano je za sjutra u 16 sati i 30 minuta, a partije svakog dana počeće u 17 sati.

Ljubitelji drevne igre partije sa 74. šampionata mogu pratiti preko sajta šahovskog saveza sahcg.me.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije