fbpx
NaslovnicaMina SportŠibalić na EP u Antaliji

Šibalić na EP u Antaliji

Podgorica, (MINA) – Crnogorska reprezentativka u streličarstvu, Mina Šibalić učestvovaće od 31. maja do 6. juna na Evropskom prvenstvu u Antaliji.

Ona je agenciji MINA kazala da predstojeći šampionat ima poseban značaj jer je i kvalifikacioni turnir za osvajanje kvote za Olimpijske igre u Tokiju.

Prema njenim riječima, zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa bilo je neizvesno da li će uopšte moći da se takmiči na tom turniru.

Privatna arhiva

Komentarišući kvalitet takmičenja, Šibalić je kazala da će konkurencija sigurno biti velika zbog samog značaja turnira.

“Do sada je par velikih evropskih reprezentacija osiguralo mjesto. Nedostatak turnira u prethodnoj godini će pokazati koliko je značajno imati ekipu sa kojom se na treningu taj turnir improvizuje, što ja nemam, ali svakako da me to neće demotivisati”, rekla je Šibalić.

Privatna arhiva

Ona je naglasila da je zadovoljna pripremama za nastup u Antaliji.

“Nadam se da će se dobra forma koju sam imala 2019. godine, tadašnje predolimpijske godine, kada sam na četiri etape + finale Centralno Evrposkog kupa osvojila jedno od odličja i ostvarivala svaki put sve bolji i bolji rezultat, pokazati i na ovom, za mene najznačajnijem turniru do sada”, kazala je Šibalić.

Privatna arhiva

Ona će u Antaliji nastupiti u disciplini ženski olimpijski luk, a prvi takmičarski dan je 1. jun, kada su na programu kvalifikacije.

Eliminacije su planirane za 2. i 3. jun, eliminacije za kvotu na programu su 4. juna, dok je dva dana kasnije finale.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...