fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaPodgorica domaćin finalnog turnira, Budućnost Bemaks napada trofej

Podgorica domaćin finalnog turnira, Budućnost Bemaks napada trofej

Podgorica, (MINA) – Podgorica će naredna dva dana biti domaćin finalnog turnira WABA lige košarkašica, na kojem će se za trofej regionalnog takmičenja boriti Budućnost Bemaks.

Finalni turnir, 20. u 21. sezoni WABA lige, biće odigran u Bemaks areni.

Samo 2020. godine nije igran fajnl for zbog pandemije koronavirusa.

U polufinalnim duelima, u subotu u 16 sati, sastaće se Cinkarna Celje i Orlovi iz Banja Luke, dok će tri sata kasnije početi duel Budućnost Bemaks i bugarska Montana.

Foto: MINA

Trener Budućnost Benaksa Vladan Radović, koji je sa podgoričkim timom 2020. godine osvojio trofej, kazao je da je zadovoljan sezonom i iskorakom koje su napravile njegove igračice,

“Imponuje mi što su svi treneri učesnici turnira pomenuli da je moja ekipa mlada, talentovana i da predstavlja perspektivu crnogorske košarke. Napravili smo rezultatski odličnu sezonu i raduje me što su djevojke pokazale da na njih možemo da se oslonimo”, rekao je Radović na konferenciji za novinare.

On je istakao da od ekipe želi jasan fokus, na teren i obaveze u igri.

“Hoću da im domaći teren ne bude teret, već nagrada za sezonu i odigrane utakmice. Montana je jako iskusna ekipa, koja godinama igra istim igračica u rosteru, ove sezone dodatno pojačanim. Ne zavaravamo se da će biti lako kao u posljednjoj utakmici u Podgorici, ali vjerujem da ćemo biti dovoljno koncentrisani i dobri da se plasiramo u finale”, rekao je Radović.

Trener Montane Manuel Markov naglasio je da je za njega i njegov tim velika čast biti među četiri najbolja tima u ligi.

“U polufinalu čeka nas domaćin, kompletan i perspektivan tim. Igraju agresivno, dva puta su nas pobijedili u WABA ligi ove sezone. Nadam se da smo iz tih poraza izvukli pouke. Vjerujem da ćemo biti dostojan protivnik i da ćemo sve učiniti da izborimo prvo finale”, kazao je Markov.

Prvi trener-igrač na finalnom turniru, Dragana Svitlica, kazala je da su u banjalučkom klubu Orlovi više nego zadovolji plasmanom na finalni turnir.

“To je ogroman uspjeh, ostvarili smo rezultat koji je iznad naših očekivanja, odnosno prevazišli smo cilj koji smo imali uoči sezone. Cinkarna zaslužuje respekt, očekujemo zanimljivu utakmicu. Daćemo svoj maksimum i vjerujem da ćemo se dobro predstaviti”, rekla je Svitlica.

Šef stručnog štaba Cinkarne Damir Grgić kazao je da se uvijek odlično osjeća u Podgorici i pohvalio organizatora za odlično odrrađen posao u pripremi turnira.

“Zadovoljan sam sezonom, nijesmo očekivalio da ćemo imati samo dva poraza. Naparvili smo veliki napredak i na to sam ponosan. Finalni turnir je stvar dana i karaktera. To što smo dva puta pobijedili Orlove ne znači ništa na turniru, psihički smo dobro pripremljeni. Uradićemo sve da odigramo dobru utakmicu i izborimo finale”, rekao je Grgić.

Učesnike su pozdravili i poželeli im uspješan turnir predsjednik WABA lige Srbobran Filipović i pomoćnik sekretara sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Miloš Antić.

Glavni grad Crne Gore četvrti put biće organizator završnice regionalnog šampionata – 2014. i 2016. godine finalni turnir odigran je u dvorani Morača, a 2017. u Sportsko kulturnom centru Univerziteta Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije