fbpx
NaslovnicaMina SportNikulin: Crna Gora država velikih šampiona i trenera

Nikulin: Crna Gora država velikih šampiona i trenera

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karate ima dugu tradiciju, veliki broj šampiona, vrhunskih karatista i dobrih trenera, kazao je selektor Ukrajine, Anton Nikulin.

Ukrajinska, muška i ženska rereprezentacija u borbama, od 8. maja boravi u Podgorici na završnim pripremama za šampionat Evrope u Poreču.

Selektor Ukrajine, po mnogima jedne od najboljih reprezentacija svijeta, podsjetio je da prije završnog kvalifikacionog turnira u Parizu imaju dva takmičara sa obezbijeđenim vizama za Olimpijske igre u Tokiju.

“Na početku želim da kažem zašto smo za završne pripreme izabrali Crnu Goru. Zaista volim ovu državu zbog klimatskih uslova i ljudi. Mentalna strana nam je veoma važna, a vaš mentalitet je veoma sličan našem. Ovdje žive jaki ljudi čvrstog karaktera i jako sam impresioniran time”, rekao je Nikulin agenciji MINA.

Foto: KSCG

On je naglasio da je Ukrajina spremna za Evropsko prvenstvo u Poreču.

“Već sada imamo dvije licence za Olimpijske igre. Nastup su, na osnovu plasmana na Svjetskoj rang listi, izborili Stanislav Horuna do 75 i Anželika Terluga do 55 kilograma. Borićemo se za još neku licencu na turniru u Parizu. Očekujem dobar nastup i u Poreču i medalje”, kazao je Nikulin.

Govoreći o crnogorskom karateu, trofejni stručnjak kazao je da je taj borilački sport izuzetno jak u Crnoj Gori, dobro organizovan i da ima dobre borce.

“Crnogorski borci imaju dobre šanse u Poreču. Naravno, vođa vašeg tima je Marina Raković, ali i pored nje ima mnogo mladih i dobrih sportista. Svi imaju priliku da odu na Olimpijske igre”, rekao je Nikulin.

Foto: KSCG

On je kazao da je srećan i da mu je bila čast što su njegovi borci trenirali sa reprezentacijom Crne Gore i da vjeruje da će obje selekcije imati korist od toga.

“Želim vama i nama uspeh na Evropskom prvenstvu i kvalifikacionom turniru u Parizu. Hvala Karate savezu na dočeku i uslovima za trening, selektorima na zajedničkom radu i prijemu”, rekao je Nikulin.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...