fbpx
NaslovnicaMina SportKaratisti i u Finskoj napadaju medalje

Karatisti i u Finskoj napadaju medalje

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatisti odradili su završne pripreme i žele da i na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore osvoje medalje, saopšteno je iz Karate saveza.

Šampionat će od 20. do 22. avgusta biti održan u finskom Tampereu.

Sektor kadetkinja i juniorki u borbama, Radoslav Vukićević kazao je da je zadovoljan prikazanom formom takmičarki.

“Zadovoljan sam odrađenim završnim pripremama,
vidi se da su u svojim klubovima ozbiljno trenirale. Atmosfera je dobra, jedino brinu lakše povrede pojedinih reprezentativaca. U svakom slučaju očekujem medalju od kedatkinja i juniorki”, rekao je Vukićević agenciji MINA.

Selektorka u katama, Nela tatar istakla je da zbog svih pomjeranja u takmičarskom kalendaru koja su nastala zbog Covid-a 19, ove godine Evropsko prvenstvo zakazano u neobičnom terminu.

“Morali smo se prilagođavati nastaloj situaciji, pa umjesto da u ovom periodu ulazimo u formu za drugi dio sezone, mi moramo tempirati formu za EP”, rekla je Tatar.

Ona je naglasila da u Finskoj računa na takmičarke koje su bile prve pojedinačno u katama na državnom prvenstvu – kadetkinju Arijanu Kočan (KK Bar) i juniorku Milu Marković (KK Budva).

“To su mlade i perspektivne takmičarke koje su svoj kvalitet ove godine potvrdile osvajanjem prvog mjesta na Prvenstvu Crne Gore. Prvi put nastupiće na EP i teško je dati neku prognozu ili očekivanja kad je u pitanju rezultat. Učešće na ovako velikom takmičenju svakako predstavlja čast svakog takmičara da nastupi za svoju reprezentaciju i predstavlja novo iskustvo koje će poslužiti kao smjernica i podstrek za dalji njihov rad i napredovanje”, rekla je Tatar.

Najavljeno je da će konačan spisak putnika za Finsku biti poznat najkasnije u utorak, nakon što se utvrdi stepen povreda kod nekih takmičara.

Planirano je da u Tempereu nastupi 22 takmičara – 17 u borbama i pet u katama.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...