fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšeno 48 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Uhapšeno 48 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 48 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je saobraćajna policija u tom periodu evidentirala 65 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet osoba teško povrijeđeno, a 23 lakše.

Kako se dodaje, u istom periodu, pripadnici saobraćajne policije podnijeli su 152 prekršajne prijave, izdali 1,085 prekršajnih naloga, oduzeli 19 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

“Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola saobraćajna policija je uhapsila 48 vozača, od čega je 12 vozača uhapšeno u Podgorici, devet u Nikšiću i sedam u Baru”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su službenici šavničke policije, u mjestu Vojnik, zaustavili vozilo kojim je upravljao I.P. (34) iz Nikšića i u kojem je pronađena kutija sa tragovima biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.

Iz policije su rekli da je u medicinskoj ustanovi izvršen test na psihoaktive supstance i utvrđeno da je I.P. upravljao vozilom pod dejstvom kokaina, kreka, marihuane i hašiša.

“I.P. je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u iznosu od 700 EUR”, kazali su iz policije.

Kako su naveli, podgorička policija je, u ulici Bracana Bracanovića, zaustavila vozilo kojim je upravljao R.V.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je R.V. upravljao vozilom sa 2,31 promila alkohola u krvi.

Iz policije su apelovali na učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...