fbpx
NaslovnicaCrna GoraKonatar: Glasaćemo za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda

Konatar: Glasaćemo za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda

Podgorica, (MINA) – Poslanički klub Crno na bijelo glasaće za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, kazao je šef tog kluba i potredsjednik Građanskog pokreta (GP) URA, Miloš Konatar.

On je istakao da je izbor sudija Ustavnog suda trenutno najveća obaveza i najvažniji državni interes.

Prema riječima Konatara, tragikomično zvuči kad se iz redova opozicije, predvođene Demokratskom partijom socijalista, čuju ocjenu da URA-i ne odgovara izbor sudija Ustavnog suda.

“Mi ćemo još jednom na primjeru pokazati, kao i u svim prethodnim situacijama, da smo odgovorni i glasaćemo za sve kandidate. Pozivam kolege iz opozicije da ovog puta pokažu odgovornost i glasaju za deblokadu Ustavnog suda, kao što će i URA”, kazao je Konatar.

On je rekao da je to još jedan test za njih – da li žele deblokadu institucija i nastavak evropskog puta Crne Gore, i da će se vidjeti da li su spremni da glasaju za sudije.

“Očekujem da svi poslanici koji su za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji glasaju za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda“, poručio je Konatar.

On je naveo i da nacionalno prebrojavanje kandidata nije dobar put za izbor sudija Ustavnog suda, dodajući da je politika GP URA sve suprotno tome.

„Moramo birati najbolje, i što se tiče URA-e ne bi imali nikakav problem da sva četiri kandidata za sudije budu pripadnici nacionalnih manjina, ali ta pripadnost ne bi trebala biti uslov za izbor sudija Ustavnog suda“, kazao je Konatar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućnost slavila protiv Sutjeske

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u POdgorici nikšićku Sutjesku 84:77,...