fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Vladi prihvatljivi principi iz platforme koju je predložio Milatović

Abazović: Vladi prihvatljivi principi iz platforme koju je predložio Milatović

Podgorica, (MINA) – Vladi su prihvatiljivi principi iz Platforme za Crnu Goru u Evropskoj uniji (EU) predsjednika Jakova Milatovića, rekao je premijer Dritan Abazović.

Milatović je u ponedjeljak predstavio Platformu za Crnu Goru u EU, čiji je cilj vraćanje reformske i evropske agende u društveno-politički fokus, kao i zajedničko djelovanje na ubrzanju evropskog puta.

„Vladi su ti principi apsolutno prihvatljivi, ako postoji jedan segment ako postoji širok konsenzus, možda i potpuni, ne znam da li postoji ijedan subjekat koji ne podržava članstvo Crne Gore u EU“, kazao je Abazović na sjednici Vlade.

On je pozvao državni parlament da otvori vrata kako bi donijeli nekoliko važnih odluka u vezi sa evropskim putem.

„Iako gro kritika pada na Vladu, što je logično, ali nije skroz tačno, mi se ne branimo od toga, prihvatamo taj dio odgovornosti“, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, ono što je konkretno u vezi sa EU agendom Crne Gore leži u državnom parlamentu.

„To je izbor preostalih članova Sudskog savjeta, izbor preostalog člana Ustavnog suda i izbor vrhovnog državnog tužioca u punom mandatu. Nama je prihvatljiva svaka inicijativa koja ide u pravcu okupljanja oko evropske agende“, rekao je Abazović.

On je rekao da nema nezavisnih i profesionalnih institucija dok se Crna Gora ne oslobodi stega organizovanog krminala i korupcije.

„Mislim daće naš evropski put biti brži i efikasnijii kada još malo uradimo na onome što je borba protiv kriminala i koprucije“, kazao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije