fbpx
NaslovnicaMina SportZvanično počeo festival sportskog filma u Budvi

Zvanično počeo festival sportskog filma u Budvi

Podgorica, (MINA) – Promocijom filma Put prazne šake zvanično je počeo Budva sports and arts film festival (BSAFF).

Manifestaciju je proglasio otvorenom predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović.

BSAFF je međunarodni festival dokumentarnog i igranog filma sa sportskom tematikom i predstavlja prvu manifestaciju tog tipa u Crnoj Gori.

Crna Gora je postala 20 država u kojoj se organizuje festival filma, a nalazi među 131. članicom Saveza sportskih televizija i slika na ektranu (FICTS), sa sjedištem u Milanu.

Na festivalu biće prikazana 34 filma iz 15 država.

Pobjednici u svojim kategorijama učestvovaće na finalu svjetskog filmskog sportskog festivala, koji će u novembru biti održan u Milanu.

Direktor festivala, Miloš Todorović, kazao je da ga je snažno uvjerenje u moć sporta i bioskopa da podstiču pozitivne promjene motivisala da uspostavi partnerstvo sa uticajnim sportskim ličnostima, filmskim stvaraocima i organizacijama.

“Ta saradnja je dodala dašak glamura i važnosti festivalu, čineći ga magnetom za sportske zvijezde, poznate ličnosti i profesionalce iz industrije. Naša posvećenost kreiranju festivala nesumnjivo je stavila Crnu Goru na mapu kao živog centra za sportske entuzijaste, filmse stvaraoce i ljubitelje kulture”, kazao je Todorović.

On je autor dokumentarnog filma Put prazne šake, posvećen počecima karatea u tadašnjem Titogradu, koji je na jubilarnom 40. festivalu televizije, kulture, komunikacija i sporta SPORT MOVIES i TV 2022 u Milanu /40th Milano International FICTS Fest/ osvojio prestižnu nagradu u konkurenciji 130 filmova sa pet kontinenata.

Goste su, osim Simonovića i Todorovića, na svečanom otvaranju budvanskog BSAFF festivala pozdravili i predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović i generalni sekretar federacije Enco Kapijeli.

Uručena su i specijalna priznanja i zahvalnice prijateljima prvog filmskog sportskog festivala, kao i priznanja za životno djelo iz oblasti sporta, koja su uručena Mirku Vičeviću i Rajku Vujoševiću.

Naknadno će biti uručena Dejanu Savićeviću i Miodragu Perunoviću, dok je u ime Nikole Pekovića priznanje primio njegov otac.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...