fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalProsinečki objavio spisak za duele sa Turskom i Velsom

Prosinečki objavio spisak za duele sa Turskom i Velsom

Podgorica, (MINA) – Selektor seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki objavio je danas spisak igrača koji nastupaju u inostranim klubovima za mečeve UEFA Lige nacija sa selekcijama Turske i Velsa.

Na spisku je 20 fudbalera.

Pozvani su golmani – Danijel Petković (Liepaja, Letonija) i Balša Popović (OFK Beograd, Srbija);

odbrambeni igrači – Adam Marušić (Lacio, Italija), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Igor Vujačić (Rubin, Rusija), Marko Vukčević (Borac Banja Luka, BIH), Andrija Vukčević (Kartagena, Španija), Nikola Šipčić (Kartagena, Španija), Slobodan Rubežić (Aberdin, Škotska) i Marko Tući (Gangvon, Južna Koreja);

vezni igrači – Vladimir Jovović (Sogdiana, Uzbekistan), Marko Janković (Karabag, Azerbejdžan), Marko Bakić (OFI Krit, Grčka), Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska), Edvin Kuč (Nefči, Azerbejdžan) i Ilija Vukotić (Boavista, Portugal);

napadači – Stevan Jovetić, Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja), Milutin Osmajić (Preston, Engleska) i Nikola Krstović (Leće, Italija).

Selektor Prosinečki kazao je da ih očekuju dvije veoma zahtjevne i teške utakmice.

“Dueli sa protivnicima koji su u prva dva kola UEFA Lige nacija prikazali dobre igre i osvojili po četiri boda, što ih stavlja na diobu prvog mjesta na tabeli naše grupe. Turska se na Evropskom prvenstvu prikazala u izuzetnom izdanju, igrali veoma dopadljiv fudbal i upisali dobre rezultate, a u sličnom ritmu su nastavili i na startu nove sezone”, rekao je Prosinečki.

On je podsjetio da je crnogorska selekcija sa Velsom odigrala meč u kojem je, uprkos dobroj igri i velikom broju stvorenih prilika, poražena u Nikšiću.

“Vjerujem da u duelima koji nas očekuju u oktobru možemo ponoviti dobru igru iz duela sa Velsom koju će ovog puta ispratiti i dobri rezultati”, rekao je Prosinečki.

On je najavio da će spisak A reprezentacije biti dopunjen igračima koji nastupaju za klubove Meridianbet Prve crnogorske lige.

Reprezentacija Crne Gore pripreme za mečeve sa Turskom i Velsom počeće 6. oktobra 2024. godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije